Buurtinitiatieven uit Zwolle maken hun straat groen tijdens Burendag

Door Redactie

Foto: Dirk-Jan Gjeltema

Zwolle – 40 buurtinitiatieven uit Zwolle maken op zaterdag 22 september hun straat groen tijdens Burendag. Samen stoppen zij ruim 30.000 bloembollen in de grond. Naast bloembollen leggen zij ook struiken, bankjes, planten, geveltuinen, een insectenhotel of fruitbomen aan. Wethouder Klaas Sloots komt tussen 14.30 en 15.30 uur helpen bij de buurtinitiatieven in de Aa-landen. De pers is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De start is bij het Hofhuis (Sloe 49, Zwolle).

In juli ondersteunde Groene Loper Zwolle 40 buurtinitiatieven met hun financiële aanvraag bij het Oranje Fonds om komende zaterdag tijdens burendag hun straat te vergroenen. Ook konden deze initiatieven via Groene Loper Zwolle een uitgebreid bloembollenpakket van 1.000 biologische bloemen aanschaffen. Deze bloembollen van blauwe druifjes, sieruien, boerenkrokussen en tulpen zijn goed voor bijen en vlinders. In totaal gaan de deelnemende initiatieven uit Zwolle op zaterdag 22 september ruim 30.000 bloembollen in de grond poten. Dit gebeurt voornamelijk op openbare locaties. Daarnaast leggen zij ook struiken, bankjes, planten, geveltuinen, een insectenhotel of fruitbomen aan. Het vergroenen heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Uiteraard zijn er op bijna alle locaties leuke kinderactiviteiten, een straatbarbecue en veel koffie en taart.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op zaterdag 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

De bloembollenactie en de ondersteuning bij de financiële aanvraag bij het Oranje Fonds is één van de activiteiten die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt gesteund door de provincie Overijssel en gemeente Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)