Woning voor inspraak in Vogeltjesbuurt

De ontwikkelingen voor de Vogeltjesbuurt in de Kamperpoort zijn in volle gang, al is dat voor de bewoners nog niet altijd direct zichtbaar. In deze buurt gaat deltaWonen nieuwe huurwoningen ontwikkelen en bouwen. DeltaWonen wil graag samen met de bewoners werken aan een sterke, sociale en leefbare buurt, waar woonwensen werkelijkheid kunnen worden. Daarom is René van Rijn, opbouwwerker van Travers in de Kamperpoort, gevraagd groepen bewoners de gelegenheid te geven om mee te praten over de ontwikkeling van de plannen. Dit bewonersparticipatie traject draagt de naam:  “Sociaal gehuurd in de Vogeltjesbuurt”.

DeltaWonen heeft midden in de wijk een woning aan de Merelstraat beschikbaar gesteld, die is omgetoverd tot een woonatelier. Een plek waar bewoners kunnen deelnemen aan deze inspraaksessies in hun eigen straat. Dit woonatelier krijgt een functie als werkplaats (om goede plannen te smeden) voor en met bewoners in de Vogeltjesbuurt. Het pand kan worden gebruikt tot het voorjaar 2009, waarna het volgens de huidige planning zal worden gesloopt.

Het buurtatelier wordt op woensdag 27 februari a.s. feestelijk geopend, met aansluitend een open huis. De opening is om 16.00 uur en het open huis duurt tot 18.00 uur. De feestelijke opening gebeurt door en met bewoners uit de buurt.

Participatie en opgave

Voor vragen over inspraak en opgave voor participatie kunt u zich richten tot René van Rijn, te bereiken op r.vrijn@travers.nl of 038-4213120 (wijkcentrum ‘Ons Eigen Huis’).

Herstructurering Kamperpoort  

De ontwikkeling van de Vogeltjesbuurt is een onderdeel van de wijkvernieuwing van de Kamperpoort in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer