Hartlopers lopen het nieuwe seizoen in

Hartlopers lopen het nieuwe seizoen in

Zwolle – Zaterdag 6 oktober geven de Hartlopers het startschot voor het nieuwe seizoen. Op deze dag kunnen geïnteresseerde lopers en niet-lopers kennismaken met de bijzonder gezellige sfeer van deze loopclub. Bij de Agnietenplas wordt een training gegeven en is er tijd voor kennismaking en vragen. De Hartlopers is een initiatief van stichting Hart voor Zwolle en heeft als doel om via hardlopen mensen met elkaar in contact te brengen. “Hardlopen is een gezonde manier om je sociale netwerk uit te breiden en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel komt. In onze groep zitten allerlei soorten lopers. Ervaren lopers en beginnelingen, snelle en iets minder snelle, uitbundige en rustige, maar iedereen hoort erbij en samen zijn we een team”; aldus trainer Herold Brinkman.

Er wordt twee keer per week getraind, op maandag en woensdagavond om 20.00 uur met als vertrekpunt het Provinciehuis. Naast de training wordt er regelmatig meegedaan aan loopwedstrijden in de regio met als hoogtepunt de halve marathon van Zwolle.

Binnen de groep wordt iedere loper aan een andere loper gekoppeld, waarbij gekeken wordt naar ervaring en persoonlijkheid. Sylvie is één van de trouwe Hartlopers. “Toen ik voor het eerst meedeed kende ik niemand, dat was enorm spannend. Maar bij de eerste training werd ik gelijk op mijn gemak gesteld en daarna voelde ik me al snel thuis. Meedoen aan deze groep betekent heel veel voor mij. Ik kan het iedereen aanraden!”

De kick-off begint op 6 oktober om 10.00 uur op het grasveld bij de Agnietenplas. Aanmelden en vragen stellen kan door een mail te sturen naar herold@hartvoorzwolle.nl

Artikel delen: