Korpschef in tv-programma over jongeren en alcohol

Op donderdag 28 februari zal korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg van Politie IJsselland te zien zijn in het VPRO-programma Proost. Verschillende partijen rond dit thema zullen in het programma hun visie geven op het onderwerp jongeren en alcohol. De korpschef van IJsselland maakt zich landelijk sterk voor de aanpak van drankgebruik onder jongeren en verschijnt om die reden in het programma.

Het VPRO programma: Proost richt zich op de vraag of alcoholmisbruik door jongeren een mediahype is of een serieuze bedreiging voor de volksgezondheid en een maatschappelijk probleem. Er wordt ingegaan op de schade die alcohol bij jongeren aanricht, de invloed van de politiek, de kracht van de drankfabrikanten, reclames rondom drank, de ouders en de rol van politie en hulpverleners.

Naast Pieter-Jaap Aalbersberg zullen een wethouder, een neurobioloog, een pedagoog, een burgermeester en een lobbyist van de drankindustrie op het onderwerp ingaan. Ook komen de acteurs van Draadstaal voorbij en zullen er een aantal scènes te zien zijn uit de nieuwe VPRO jongerenserie Roes (over jongeren, drank en drugs).

De uitzending op Ned. 3. begint om 20:25 en duurt tot 21:35 uur.

Artikel delen:

Reageer