Entree naar Pierik straks bloemenzee - Foto: Mark Oldengarm / Margo Hendriks
Foto: Mark Oldengarm / Margo Hendriks

Entree naar Pierik straks bloemenzee

Zwolle – Afgelopen weekend hebben bewoners van de Seringenstraat en Geraniumstraat (Pierik) hun handen flink uit de mouwen gestoken. Tijdens Nationale Burendag hebben zij zo’n 500 planten en 40 bollen toegevoegd aan wat vooral een stenen omgeving was. Daarmee is maar liefst 40m2 stoep vergroend en zijn alle boomspiegels in de straat van planten voorzien.

Dat het initiatief opvalt, was tijdens het planten al te merken. “Fietsers die voorbij komen, steken hun duim op of stoppen zelfs even om waardering uit te spreken. Dat is echt mooi om te zien.” zegt bewoonster Margo Hendriks. De bewoners zelf worden er ook blij van, want het resultaat is echt zichtbaar. Ze kunnen niet wachten tot volgend jaar de bloemen gaan bloeien.

Ondanks dat het opvalt, heeft de groene entree nog wel wat bescherming nodig. Dus zullen er de eerste maanden nog paaltjes met lint langs de rand van de bloemenvakken staan. “We merkten in de week voorafgaand aan burendag dat de nieuwe vakken meerdere malen door auto’s waren doorkruist. We willen voorkomen dat de bloemen plat worden gereden.”

Het weer werkte niet echt mee afgelopen zaterdag. “Dat is natuurlijk goed voor de planten, maar voor ons viel het af en toe niet mee.” glimlacht een bewoner. “Toch hebben we dit samen maar mooi voor elkaar gekregen.” Door de buien viel de gezamenlijke afsluiting bijna letterlijk in het water. Maar daar had buurvrouw Nanda van Het Grafisch Ambacht wel een oplossing voor: in haar werkplaats mocht gezamenlijk wat gegeten en gedronken worden.

Het initiatief tot het vergroenen is in overleg met de gemeente Zwolle tot stand gekomen en ondersteund door het Oranjefonds en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Foto's 2
Entree naar Pierik straks bloemenzee - Foto: Mark Oldengarm / Margo Hendriks
Foto: Mark Oldengarm / Margo Hendriks
Artikel delen: