Studenten Deltion ontwikkelen unieke Longboardhouder - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Studenten Deltion ontwikkelen unieke Longboardhouder

Zwolle – Als extra opdracht kozen Jordi Wessels, Siem Meester en Ramon Nijkamp van de opleiding middenkader engineering werktuigbouwkunde en verspanen ervoor om een unieke longboardhouder te ontwikkelen. De longboardhouder beschikt over acht vakken waar longboards en skateboards veilig in gestald kunnen worden. De houder wordt op 3 oktober geplaatst bij het Deltion College te Zwolle.

Veel studenten komen naar Deltion op hun longboard. Maar waar laat je deze tijdens de lessen? Jordi, fanatieke longboarder en lid van de Zwolse longboard vereniging begon Samen met Ramon en Siem aan de opdracht. Nu bijna een jaar later, is het 3 oktober tijd voor de plaatsing van de longboardhouder! 
De longboardhouder
Het idee voor het ontwerp werd eerst op papier gezet met schetsen, de schetsen zijn doorontwikkeld naar een technische tekening,  welke weer gebruikt is om de onderdelen te bestellen bij  leveranciers. Dankzij een samenwerking met studenten van de opleidingen Sign heeft de longboardhouder een professionele uitstraling en bestickering gekregen.
De longboardhouder bevat rubberen randen om de longboards te beschermen. Elke houder bevat ook een slot, zodat studenten het longboard veilig kunnen opbergen.

Zwolse longboard vereniging
Zwolv, de Zwolse longboard vereniging is actief vanaf 2017 en is ontstaan vanuit voormalig skatewinkel The Boardfather. De vereniging organiseert clinics, evenementen en toertochten, voor iedereen die de passie voor longboarden deelt!

Longboarden
Longboarden is een sport, beïnvloed door het surfen. Longboards hebben een langere plank dan skateboards en grotere wielen. Skate je met je rechtervoet dan rijd je ‘Goofy’, skate je met je linkervoet? Dan rij je ‘Regular’.

Foto's 3
Studenten Deltion ontwikkelen unieke Longboardhouder - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Studenten Deltion ontwikkelen unieke Longboardhouder - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: