Grap

Column Rakker

Grappen moet je goed voorbereiden. Zo’n  voorbereiding vereist nogal wat denkwerk. Waar gaat de grap over, op wie of wat richt hij zich, wat beoog ik met de grap en nog meer van die dingen. Maar bovenal, op welk moment breng ik hem? Het feestje binnenkomen met: ‘Oh ja, ik heb nog een leuke grap!’, werkt averechts. Het komt aan op de juiste timing.

Neem Wilders. Die is al wekenlang bezig iedereen in de maling te nemen. Dat op zich is al een grap. Hij heeft zijn plan allang getrokken. Heeft het moment suprème allang bepaald. Op 1 april, ja op 1 april, weten we allemaal dat Wilders de hele wereld bij de neus heeft. Niks film! Alle opwinding voor niets! ‘Wat vind je van de volgende grap? Een vrouw springt in het water. Nee, niet in het Zwolle- IJsselkanaal of in de Vecht, ze springt in het water van het Hanzebad. Plons!’ ‘Nou en?’ ‘Ja, maar ze heeft geen zwempak aan’. ‘Oh nee? Naakt?’ ‘Nee, ze heeft wel wat aan, maar geen zwempak, een burqini!’ ‘Ha, ha ha een burqini. Wat een grap zeg’.

Via ‘Lees verder’ vindt u het vervolg…

‘Maar dat is nog niet de grap. Dat mag niet van de directeur’.

‘Waarom niet?’

‘Hij vindt dat aanstootgevend. Net als dikke mensen, die zijn ook aanstootgevend’.

‘Nou snap ik de grap niet meer. Welke kant ga je op?’

‘Wacht even. Opbouwen de grap. Timen. Let nu op! Het onverwachte in een grap is essentieel. Wat hier niet mag, mag soms ergens anders wel’.

‘Lijkt me logisch’.

‘Niet zo logisch wanneer wat hier niet mag, wèl mag op een plaats waarvan mensen denken dat daar helemaal niks mag! Vette vooroordelen, weet je . Die maken  een grap zo leuk’.

‘Kom dan maar op met de clou’.

‘Die mevrouw met die burqini, hè, die mag niet in Zwolle in het zwembad springen, maar wel in Staphorst!!!’

Rakker

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Zonder grap,
    De directie van het zwembad is op de voorschriften terug gekomen.
    Nu mag iedereen in zijn eigen kleding te water.
    Ik kom van de week in ieder geval in mijn BOERKIELIE


    Maak melding

Reageer