Twee mannen in bezit van harddrugs aangehouden

Al enige tijd kreeg de politie klachten van overlast op onder
andere de parkeerplaatsen van twee supermarkten in Assendorp. Er zou
worden gedeald in harddrugs. De politie heeft toen een onderzoek
ingesteld en de klachten bleken gegrond.

Op maandag 25 februari werden een 49-jarige man uit Zwolle (dealer) en een 47-jarige man uit Almere (leverancier) aangehouden. Bij de aanhouding werden 59 bolletjes van 0,5 gram en 1 bolletje van 5 gram heroine aangetroffen. Ook werden in Zwolle en Almere huiszoekingen gedaan. De politie denkt met de aanhouding van de twee de bevoorrading van de Zwolse drugsscene een behoorlijke slag te hebben toegebracht. De twee mannen zullen aanstaande donderdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Weet niet of we hier wel zo blij mee moeten zijn. Nou, het heeft in iedergeval wel zijn keerzijde laat ik het zo zeggen. Als dit daadwerkelijk een grote slag is voor de drugscene die bolletjes gebruikt moet je niet denken aan de recreatiesnuifer die op de wc zijn sleutel in zijn neus duwt, maar de junk die zometeen nog moeilijker aan zijn spul kan komen om te roken of te spuiten. Dus prijzen gaan omhoog, met daarbij de criminaliteit lijkt mij.


  Maak melding

 2. In jou betoog John, is het een cirkel: als je ze pakt is het niet goed (prijzen gaan omhoog). Als je ze niet pakt is het ook niet goed (ongeremde illigale handel)? Begrijp ghehe goed als hij verondesteld dat de scene dan niet zo groot is met het pakken van die 2 en deze conclusie

  De politie denkt met de aanhouding van de twee de bevoorrading van de Zwolse drugsscene een behoorlijke slag te hebben toegebracht.

  Dat lijk in elk geval beter nieuws als “De scene is veel groter als wij dachten”.


  Maak melding

 3. Vraagje dan aan jou en ghehe en de rest natuurlijk ook:
  Is vrijgeven van deze drugsvorm dan een optie?
  – geen illegale handel.
  -meer inzicht in de grote van de scene
  -“gezonde handel” die evt. over kan lopen in een methadonkuur ricthing clean worden.
  Ik hoop op onderbouwde reacties!


  Maak melding

 4. vrijgeven?
  @ John: ik weet er te weinig van om op je goede vraag antwoord te geven. Probeerde alleen een conclusie te trekken uit je betoog van 26/2 21.38.
  Vrijgeven misschien, maar toch niet van harddrugs ­čś« Maar zoals ik al schreef “ik weet er bijna nixxx van”.


  Maak melding

 5. Vrijgeven van heo├»ne? Dat betekent een vrije markt cre├źren; lijkt me enorm verkeerd. Een passend alternatief op medicinale basis kan me voorstellen, mits ‘ge├»njecteerd’ door een bevoegd persoon, om doorverkoop te belemmeren. Toch zal dit niet de strop betekenen voor illegale handel ben ik bang. De manier waarop vooral vrouwen voor het eerst in aanraking komen met dit spul is vaak op aanraden van iemand die niet het beste met hen voor heeft. Om eerlijk te zijn denk ik dat een werkende aanpak hiervan al vaak getest is, met verschillend resultaat. Ik heb me er te weinig in verdiept om er iets gegronds over te zeggen. Mijn gevoel gaat uit naar medicinale verstrekking (met vervolg methadonkuur), omdat hier de drempel tot hulp verlaagd wordt. Hero├»neverslaving is iets waar veel mensen op een gegeven moment vanaf willen, dan kan zo’n aanpak wellicht tot goede resultaten leiden.

  Overigens vind ik dit met softdrugs een heel ander verhaal, hier kunnen best wat meer concrete voorwaarden aan verbonden worden. Bijvoorbeeld het volledig uit het illegale circuit trekken, met dezelfde voorwaarden als drank. Nu wordt hennep illegaal geteeld, met brandgevaar als bonus er bovenop. Dit levert stukken meer gevaar voor de bevolking op. Wel is meer goede voorlichting hierover, lijkt me, gewenst. Wiet kan je ook prima de vernieling inhelpen als je er verkeerd mee omgaat. Dit heb ik in mijn omgeving meegemaakt. Wiet en alcohol zouden niet in illegaal circuit moeten belanden, maar de nadruk moet wel liggen op het feit dat het best gevaarlijke middelen kunnen zijn. Dit door een strikte leeftijdsgrens te stellen en juiste voorlichting te geven.


  Maak melding

Reageer