VV Berkum
VV Berkum

Wrang verlies Berkum bij Staphorst

Zwolle – Berkum heeft bij Staphorst met 3-2 verloren, waarbij de Zwollenaren de thuisclub door slordig verdedigen in het zadel hielpen. Met enkele flinke kansen in een furieus slotoffensief kwam Berkum nog bijna langszij, maar die strohalm werd niet gepakt.

“We kwamen knullig met 1-0 achter, daar stonden we slecht te verdedigen en ook daarna was het veel te slap,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. Staphorst-coach Dennis van Toor zag dat zijn ploeg het tegen het slot moeilijk had. “Wij scoorden op de goede momenten, maar na de 3-2 was het billenknijpen voor ons.”

De openingsfase was voor Berkum, dat feller en gretiger in de duels was en de thuisclub direct onder druk zette. Na een kwartier kwam Staphorst echter bij hun eerste kans op voorsprong, toen Ferdi ter Avest op links veel te veel vrijheid kreeg en hij de 1-0 binnen schoot. Direct daarna kon Ter Avest, weer vrij voor het Berkum-doel, de voorsprong verdubbelen maar nu hielp hij die enorme kans om zeep.

Berkum kwam vlak daarna terug in de wedstrijd toen Chris van der Meulen op links uitbrak, voorzette en spits Yannick Kaluzi in het strafschopgebied onderuit gewerkt werd. Dat leverde een penalty op voor de bezoekers én een gele kaart voor voormalig Berkum-verdediger Jordi Lemmens. Marc van der Meulen liet Staphorst-doelman Tom Holleboom vervolgens geen kans bij de strafschop: 1-1. Daar kon Berkum echter maar een paar minuten van genieten, want toen de Berkum-defensie weer mistastte stond Ter Avest opnieuw vrij en dat betekende direct de 2-1.

Vlak na rust zette Martin van ’t Ende met een leep steekpassje Ter Avest weer voor het Berkum-doel, maar nu kon keeper Dominic van Hoof nog onderscheppen. In de 55e minuut leed Berkum achterin opnieuw balverlies, waardoor Ter Avest weer uit kon halen en nu verdween de bal, tussen de nodige Berkum-verdedigers door, in het Zwolse doel: 3-1. Staphorst was dicht bij een grotere marge toen Mike Reuvers voor de goal opdook maar Berkum-verdediger Rico Wolven haalde de bal van de lijn.
Berkum bleef aandringen en kwam een kwartier voor tijd ook dichterbij. Na een fraaie aanval via de op rechts uitgebroken Johnsen Bacuna kwam de bal bij Kaluzi, die de 3-2 binnen prikte. De Zwollenaren roken bloed en zetten aan voor een massaal slotoffensief, dat zorgde voor benauwde momenten bij de thuisclub. Staphorst had niet over geluk te klagen toen een knal van Björn Bakker op de deklat van het Staphorster doel ketste, maar de beste kans kregen de bezoekers in de slotminuut. Na een mooie combinatie kwam Kaluzi vrij voor de goal, maar de Zwolse spits schoot bijna vanaf de doellijn hoog over.
Berkum liet zo een geweldige kans op een puntje liggen en zakte naar een 11e plaats in het ‘rechter rijtje’ van de Hoofdklasse B. Het team van trainer Schuurman zal zich dus de komende week flink moeten herpakken na deze tweede achtereenvolgende nederlaag.

Artikel delen: