Kamerlid ervaart revalidatie tijdens werkbezoek

Donderdag 21 februari heeft Tweede Kamerlid mevrouw E.E. Wiegman-van Meppelen Scheppink (ChristenUnie) een werkbezoek gebracht aan De Vogellanden, Centrum voor Revalidatie in Zwolle. Tijdens haar werkbezoek heeft ze aan den lijve kunnen ervaren wat revalidatie inhoudt. Ze bracht een bezoek aan de sector Kinderrevalidatie en Volwassenenrevalidatie.

Eén van de actuele thema’s die tijdens het werkbezoek aan de orde is gekomen, is de structurele bekostiging van innovatie in de revalidatie. Wiegman is één van de Tweede Kamerleden die een amendement heeft ingediend tot het behoud van de subsidie voor de Revalidatie Innovatiecentra. Tot voor kort was de sector nog op tijdelijke regelingen en subsidies aangewezen voor innovatie.

Resultaat van het amendement is dat het Ministerie van VWS hiervoor € 1,5 miljoen opneemt in de begroting voor 2008. Dit betekent dat de Revalidatie Innovatiecentra hun activiteiten kunnen voortzetten. Deze verbeteren de kwaliteit van leven van grote groepen patiënten. Innovatie van de revalidatiezorg is belangrijk voor patiënten met spierziekte ALS, beroerte, diabetes, chronische pijn en spraak- en taalproblemen. Het verzorgingsgebied van De Vogellanden bestrijkt een groot gebied: Zwolle, Flevoland, de Veluwe, een groot deel van Overijssel en Zuidwest Drenthe.

Artikel delen:

Reageer