Sparta Zwolle wint derby tegen ASVD - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sparta Zwolle wint derby tegen ASVD

Zwolle – Sportpark “De Verbinding” leek afgelopen zaterdag in de verste verte niet op een week eerder. Harde wind en regen hadden plaats gemaakt voor een stralende zon. Onder deze ideale korfbalomstandigheden trok de formatie van Henco Pullen aan het langste eind: 18-15.

De defensies van ASVD en Sparta hielden elkaar lang in de greep en dat is voor de Zwolse formatie een rode draad in het nog prille seizoen. Na ruim tien minuten stond het pas 1-1. Tot 3-3 ging het gelijk op en daarna kwam Jeroen Hukema los en pakte Sparta een gaatje van twee doelpunten. De teams gingen rusten bij een 8-6 stand. ASVD/PV Systems miste in de eerste helft twee strafworpen.

Na rust kreeg Pim Steenbergen het op zijn heupen, waardoor een gat was geslagen: 12-8. Nog één keer richtte ASVD zich op en kwam terug tot één doelpunt achterstand. Het was duidelijk zichtbaar dat de Zwolse formatie meer reboundkracht had en daardoor veel meer doelpogingen had. Daardoor nam het toch weer afstand van de Drontense formatie. Bij 18-15 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.
,,Eindelijk een goede wedstrijd”, zag trainer Henco Pullen van Sparta. “We hebben ons in de wedstrijd geschoten en dat was gezien de eerdere wedstrijden hard nodig.” Sparta Zwolle kan nu met een gerust gevoel de komende weken in gaan. “Ons spel is nog niet op het niveau van het zaalseizoen van vorig jaar. Maar de automatismen, die door het inpassen van nieuwe spelers zijn veranderd, komen terug. Daar gaan we in de komende weken op verder. Dan pakken we zeker nog voldoende punten om uit de gevarenzone te blijven. Dat is ons doel.”
Trainer Wilbert Leendertse, die met ASVD met twee punten op de zevende plaats staat, ergerde zich. ,,We spelen zelf te slapjes en dat gebeurde ons vorige week ook al. We waren niet gelukkig in de afronding en in de loop van de tweede helft waren we net niet geduldig genoeg om de goede doelpogingen te pakken.”
Volgende week speelt Sparta Zwolle de uitwedstrijd tegen De Hoeve dat ook 5 punten uit vier wedstrijden heeft behaald.
Scores Sparta Zwolle: Jeroen Hukema (6x), Pim Steenbergen (6x), Déanne de Lange (2x), Anique Steenbergen, Rowie Soldaat, Lisa Kouwenberg en Jesper Walinga

Artikel delen: