Handbalheren Travelbags/HV Zwolle begonnen seizoen met een kater

Zwolle – Wat een goede start van de competitie had moeten zijn, is afgelopen zondag veranderd in een nederlaag. Onder toeziend oog van nieuw trainer Peter Born, wist zijn vlaggenschip niet te winnen van titelkandidaat Cabezota uit Enschede.

Na een goede voorbereiding leek alles er op dat het seizoen in stijl werd geopend. Cabezota, dat vorig seizoen net naast de schaal greep, kwam met een iet wat uitgedunde selectie op bezoek bij de Zwolse mannen, waardoor de hoop op een overwinning alleen maar groter werd. Alleen bleef het bij hopen.

Vanaf het eerste fluitsignaal liepen de Zwolse mannen achter de feiten aan, hadden geen grip op de uitstekend spelend opbouw spelers van de Enschedese formatie en benutten zelf de opgelegde kansen niet. Na wat aanpassingen op verschillende posities kon Zwolle de achterstand van 2-8 iets bij trekken tot een constante verschil van 3 tot 4 doelpunten.

Na rust bloeide het spel van Zwolle weer op. Met een felle en fysieke verdediging en een snel aanvalsspel leken de mannen weer terug in de wedstrijd te zijn. Helaas door bepaalde momenten in de wedstrijd liet Zwolle zich te veel meeslepen en kwam haar spel niet meer tot recht, wat ook leidde tot een aantal tijdstraffen.

Blamage is een te groot woord om deze wedstrijd samen te vatten, maar dat er collectief gefaald is, beseft het team van Born maar al te goed. Hopelijk kan de goede lijn uit de voorbereiding worden doorgetrokken naar aanstaande zondag waar Quintus uit Hengelo (GLD) de tegenstander zal zijn, in de hoop op een tweede kans om de competitie goed te starten.

Artikel delen: