Buitenbrand Stadshagen

Dinsdagavond om 21.21 uur moest de brandweer van Zwolle in actie komen voor een buitenbrand aan de Havezathenallee in Stadshagen.

Het betrof een brand in een grote container met bouwafval. Eind vorig jaar waren er ook al verschillende brandjes in die buurt en daarom bestaat het vermoeden dat het aangestoken is. Met de hogedrukspuit werd de brand geblust.


Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het rare gevoel wat je hebt als je daar foto’s maakt is dat je bijna wel zeker weet dat er paar van die kinderen in een huis verstopt zitten en heerlijk meekijken hoe de brandweer het blust.

  Maar ja wat doe je eraan. >:(


  Maak melding

 2. @rob j ; als we allemaal zo denken komen we nooit verder. Als jij dus als eerste bij een verkeersslachtoffer komt die een slagaderlijke bloeding heeft ga je dan ook foto’s maken?
  :'(
  Je zegt hier duidelijk dat je een vermoeden hebt. Dat komt ergens weg. Kun je op z’n minst de politie waarschuwen. Ik vind het prachtig hoor dat ik altijd direct foto’s zie als er iets is gebeurt maar soms gaat mijn inziens de “burgerplicht” voor. 8)


  Maak melding

 3. Je kan daar ook wel erg makkelijk brand stichten. Ik heb in dat in aanbouw zijnde wijkje zondag nog een wandeling gemaakt, en je kan bijna overal bij.


  Maak melding

 4. @karel,

  Ik ben fotograaf maar ook gewoon mens. Ik zal dan ook zeker wel eerst hulp verlenen voor ik foto’s ga maken. Dat lijkt me meer dan logisch maar goed.

  En Karel het vermoeden is er niet. Het is gewoon aangestoken maar zonder direct bewijs heb je niets.
  Een container met beton hout en papier zal niet spontaan in de fik vliegen. Het is een donker gedeelte en kun je dus heel makkelijk heel snel weg komen. En de politie weet ook wel dat dit gebeurt maar hebben denk ik andere prioriteiten. ;D


  Maak melding

 5. Misschien de volgende keer ook van de omgeving zo veel als mogelijk is foto’s maken? Wie weet staat daar dan steeds dezelfde jongen/meid op en kun je de politie een handje helpen? ;D


  Maak melding

Reageer