Milieuraad  Zwolle presenteert beleeftheater ‘Ouwe Reus’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Milieuraad Zwolle presenteert beleeftheater ‘Ouwe Reus’

Zwolle – Dini en Durk zijn boomwachters. Ze wonen diep in het bos. Op een dag leest Dini in de krant over een kabouterboom die Ouwe Reus wordt genoemd. Een boom van wel 450 jaar oud met een omtrek van 8,5 meter. Wat kunnen er veel kinderen in een cirkel van 8,5 meter touw staan zeg.

Dini heeft veel over bomen geleerd van haar oma, die het weer geleerd heeft van haar oma en  die weer van haar oma…. Gelukkig heeft de oma van Dini alles opgeschreven in het Grote Bomenboek. Dini moet van Durk een beuk gaan kappen voor hout in de winter. Hoe ziet een beuk er ook alweer uit? Gelukkig staat dat in het Grote Bomenboek. Maar de boomblaadjes uit het boek van oma blijken verdwenen.  De aanwezige kinderen helpen om het boek van Dini weer compleet te maken.

Ouwe Reus is een minimusical met meedoedingen over bomen, zorg voor natuur, historie en relaties in de natuur en tussen mensen. Met muziek, liedjes, avontuur, romantiek en experimenten. De rol van de boomwachters Dini en Durk wordt afwisselend gespeeld door de acteurs : Jan van der Heide, Tietske Folkertsma.  Nadat de kinderen de musical gezien hebben gaan ze zelf aan de slag met verschillende opdrachten.  Ze moeten bijvoorbeeld bomen zoeken en een bastafdruk maken. Ook bakken ze appelflappen. Onder het bakken leren ze zo het een en ander over walnotenbomen en appelbomen. Of je leeftijd tellen op een boomschijf met jaarringen.

In totaal doen ongeveer 1000  Zwolse basisschoolkinderen (groepen 4/5/6)  mee, in een reeks van 38 voorstellingen met opdrachtencircuit. Het project is in opdracht van Milieuraad Zwolle ontwikkeld.  Begeleiding van de workshops  wordt verzorgd door stagiaires van Menso Alting College en vrijwilligers van de Milieuraad. Er zijn vervolglessen beschikbaar, zodat het leren op school  door kan gaan. Ouwe Reus wordt mede mogelijk gemaakt door het Hervormd Weeshuis, Fonds NME , Natuur en Milieu Overijssel, gemeente Zwolle.

 

Foto's 3
Milieuraad  Zwolle presenteert beleeftheater ‘Ouwe Reus’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Milieuraad  Zwolle presenteert beleeftheater ‘Ouwe Reus’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: