Première absurdisch theaterstuk in Ter Pelkwijkpark

Theatergroep ‘De Jonge Honden’ komt dit jaar met een openluchtvoorstelling waarin beweging en spektakel worden gecombineerd tot een sprookjesachtige sfeer met een scherp randje.

De voorstelling is geïnspireerd op ‘Erik of het kleine insectenboek’ van Godfried Bomans. Gebruiksvoorwerpen bekleden een andere functie en maken deel uit van het decor. In deze voorstelling maakt de Bomans’ lieflijke sfeer plaats voor abstractie en absurdisme. ‘Insect’ zal op 9 en 10 mei gespeeld worden in het Ter Pelkwijkpark, Zwolle. Beide voorstellingen vinden plaats om 21:45 uur.

Theatergroep De Jonge Honden richt zich in het bijzonder op locatietheater. De regie en artistieke leiding ligt in handen van Jolmer Versteeg. De spelersgroep varieert elk jaar in aantal.
Een gebouw, straat of weiland kan volgens De Jonge Honden op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Afgelopen jaar is bijvoorbeeld gekozen voor de binnentuin van de centrale bibliotheek Zwolle. Het monumentale gebouw dat dateert uit 1898, werd omgetoverd als een oude volksbuurt en levensgrote poppenkast.
Ook dit jaar wordt er weer hard gewerkt aan een nieuwe productie die zo mobiel is, dat deze op elk plein of weiland gespeeld kan worden.

Locatietheater is een zeldzaam theater ras in Nederland. Er zijn slechts enkele groepen die zich op professioneel niveau bezighouden met deze unieke vorm van theater maken.

Kaarten:  € 10,00.

Kaarten zijn vanaf 14 april te verkrijgen via de VVV’s en te reserveren via: www.dejongehonden.nl

Artikel delen:

Reageer