Windesheim één na beste grote hogeschool

Windesheim één na beste grote hogeschool

Zwolle – Hogeschool Windesheim scoort een tweede plaats in de onderzoeken van Keuzegids Hbo en Elsevier Weekblad naar de kwaliteit van hbo-opleidingen in Nederland.

Waar Windesheim bij Elsevier stijgt van de derde naar de tweede plaats, staat Windesheim in de Keuzegids Hbo al vier jaar op rij de tweede plaats. ‘Het doet me denken aan Tom Dumoulin, die dit jaar tweede in de Giro d’Italia en Tour de France werd’, zegt collegevoorzitter Henk Hagoort. ‘Hoewel de tweede plaats misschien voelt als nét niet de beste, is het toch vooral een topprestatie. Ik ben daarom erg trots op alle docenten en medewerkers van Windesheim, die zich maximaal inzetten voor onze studenten om zich bij Windesheim thuis te voelen en het beste uit zichzelf te halen. Dat je dan door je studenten zo positief beoordeeld wordt, daar doe je het voor.’

Windesheim scoort in de Keuzegids Hbo 65 punten is daarmee net als vorig jaar de op één na beste grote hogeschool van Nederland. Nummer één Avans en Windesheim zijn de enige grote hogescholen die een beoordeling van drie sterren (van de vijf) scoren. Zes opleidingen van Windesheim krijgen van Keuzegids Hbo het zegel ’topopleiding’, omdat ze 76 punten of hoger scoren. In Zwolle zijn dit de opleidingen Elektrotechniek, Civiele Techniek, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie en de lerarenopleidingen Scheikunde en Lichamelijke Opvoeding en in Almere de opleiding Commerciële Economie.

In de landelijke vergelijking met dezelfde opleidingen bij andere hogescholen zijn twaalf opleidingen van Windesheim de beste in hun soort. In Zwolle zijn dat de lerarenopleidingen Lichamelijke Opvoeding en Scheikunde, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, Global Project and Change Management, Toegepaste Gerontologie, Logistics Engineering, Werktuigbouwkunde en Bouwkunde en in Almere Commerciële Economie, Engineering, HBO-ICT en Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit.Elsevier: hoge studenttevredenheid
Uit het jaarlijkse ‘Beste Studies’ onderzoek van tijdschrift Elsevier blijkt dat studenten bij Windesheim erg tevreden zijn over hun opleiding. Van de 50 beoordeelde Windesheimopleidingen scoren 46 op of boven het landelijk gemiddelde. Hiermee staat Windesheim op de tweede plaats in de categorie brede hogescholen.

Over Keuzegids Hbo en ‘Beste Studies’

De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten. Zie www.keuzegids.nl voor meer informatie. Elsevier maakt ieder jaar een ranglijst van beste studies aan hogescholen en universiteiten. Als basis daarvoor dient één vraag uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), namelijk hoe tevreden studenten over het algemeen over hun opleiding zijn. Zie www.elsevierweekblad.nl voor meer informatie.