Studenten leggen computernetwerk aan in Indonesië

Op Java gaan twee derdejaars ICT studenten aan de slag in een opvanghuis voor gehandicapten. Zij maken het mogelijk dat de aanwezige computers kunnen worden gebruikt voor de lessen aan de kinderen en het onderwijzen van de verpleging.

Deltion werkt samen met de Stichting Bossers & Cnossen Fund (Stichting BNC Fund). Deze stichting heeft als doel om tweede- en derdewereldlanden te helpen bij het ontwikkelen van hun automatisering. De apparatuur die BNC doneert, is afkomstig van diverse instellingen uit Nederland en wordt op regelmatige basis opgeknapt door Deltionstudenten. Daarna worden de computers getransporteerd om in het geselecteerde land te worden ingezet voor onderwijsdoelstellingen.

De 130 computers voor het opvanghuis zijn eind vorig jaar opgeknapt door de Deltionstudenten en geschonken door de Stichting BNC Fund De computers zijn begin december door het Indonesische Handels Attaché getest. Na de goedkeuring zijn ze door de Stichting BNC Fund verscheept naar Malang in Indonesië.

Edwin van den Berg uit Emmeloord en Mark Pothmann uit Harderwijk vertrekken 9 maart, onder begeleiding van een medewerker van de afdeling Automatisering van Deltion naar Indonesië. Zij gaan daar alle opgeknapte computers aansluiten en met elkaar verbinden tot een netwerk. Deltion stimuleert de deelname van studenten aan deze projecten. Dit draagt bij aan een betere aansluiting tussen de opleiding en de praktijk.

Het opvanghuis Bhakti Luhur wordt op deze manier geholpen om als opleidingsinstituut voor verplegers en verpleegsters te kunnen blijven bestaan. Het opvanghuis is grotendeels afhankelijk van giften en wordt ondersteund door het Liliane fonds. Meer informatie over het opvanghuis is te vinden op www.soza.org.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het is maar goed dat we dit doen, alhoewel de eigen regering/bedrijven tegenwoordig ook wel kunnen helpen:

  In het kielzog van de snelste economische groei sinds de Azië-crisis tien jaar geleden tikte de Indonesische beurs onlangs een nieuw record aan. De LQ45, de index van de 45 grootste bedrijven, is sinds begin dit jaar 55% gestegen. De Indonesische economie was aan het eind van het derde kwartaal 6,5% gegroeid ten opzichte van een jaar geleden.

  Stijgende grondstofprijzen en lage rentetarieven liggen ten grondslag aan de groei van zowel de economie als de beurs. Indonesië is ’s werelds grootste producent van palmolie en een belangrijke producent van rubber, tin, nikkel en kolen. Bovendien is het het enige Zuid-Aziatische land dat lid is van de Opec, de organisatie van olie-exporterende landen.  ⚠️ Meld

 2. succes
  Hoi jongens
  deze trip is jullie van harte gegund. Ervaring opdoen in een andere omgeving is prachtig werk.
  Geniet ervan, doe je werk goed (dan mag je misschien weer een keer terug ;).
  succes daar en we wachten jullie spannende verhalen/foto’s en video’s wel af.  ⚠️ Meld

 3. helden
  Dit zijn dus straks de helden van het ‘Bhakti Luhur’ opvanghuis.
  Ik wens jullie veel succes en vergeet niet te genieten, want voor je het weet zit je weer in het vliegtuig terug naar Nederland.


  ⚠️ Meld

Reageer