GroenLinks Zwolle organiseert informeel duurzaamheidscafé

GroenLinks Zwolle organiseert informeel duurzaamheidscafé

Zwolle – De fractie van GroenLinks nodigt iedereen op 12 oktober van harte uit: laat je inspireren door Zwollenaren die op verschillende manieren bezig zijn met duurzaamheid. Of doe mee aan een workshop door Zwolse Zwammen en kweek voortaan thuis je eigen paddestoelen!

De avond begint om 18:00 uur en voor de liefhebber staan er lekkere soepjes klaar. Om 19:00 uur krijgt vakdicacticus aardrijkskunde Theo Peenstra het woord. Hij gaat in op de kansen en risico’s van klimaatverandering en het leven in een waterrijke stad. Nadat er ruimte voor vragen en gesprek is geweest is de beurt aan Vincent Wever. Deze adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit gaat in op de vraag: ‘Hoe krijgen we onze straten terug?’ Een van zijn inspiratiebronnen: zijn eigen autoluwe buurt. De derde spreker is Joep Lauret: hij weet meer van waterstof dan de meeste mensen en die schone en heldere kennis deelt hij graag met je. 

Zwolse Zwammen
Bezoekers kunnen zelf ook duurzaam aan de slag. Tijdens een workshop vertelt Frank Aalbers over zijn onderneming Zwolse Zwammen en samen wordt een paddestoelen-kweeksetje gemaakt om mee naar huis te nemen. Er beginnen workshops om 19:00 en 20:00 uur. Vanaf 20:30 uur is er gelegenheid na te praten met een drankje.

De avond vindt plaats bij stichting Focus aan de Zerboltstraat 63. De soep, de avond en de workshop zijn kosteloos maar aanmelden is gewenst. Stuur daarvoor een mailtje naar: a.roelfs@groenlinkszwolle.nl

Artikel delen: