PvdA wil aanpak leegstand Weeshuispassage

PvdA wil aanpak leegstand Weeshuispassage

Zwolle – Er is de afgelopen jaren veel aandacht, tijd en geld gestoken in de Weeshuispassage. Deze winkelstraat lijdt al jaren een zieltogend bestaand en ondanks de enorm aantrekkende economie – en alle verrichte inspanningen – verbetert de situatie hier niet en dat is zorgelijk.
Er zijn al jaren plannen om van de Weeshuispassage een aantrekkelijk woon- en winkelgebied te maken, maar tot op heden ligt de Weeshuispassage er nog leeg en verlaten bij.

Ben Ali: “Wie vanuit de Hudsons Bay naar de C&A en Waanders wil lopen, waant zich in een scène van Dante’s voorgeborchte, waar verloren zielen doelloos ronddwalen en naarstig en gekweld op zoek zijn naar de uitgang. Op winkelend publiek (zeker van buiten de stad) maakt deze versteende treurigheid een indruk die niet uitnodigt tot een tweede bezoek. We willen daarom van het College weten wat er gedaan wordt om de langdurige winkelleegstand in de Weeshuispassage aan te pakken. We willen ook weten of het mogelijk is om de leegstaande winkels tijdelijk als expositieruimte te gebruiken voor jonge en aanstormde kunstenaars”.

Artikel delen: