Voorbeschouwing PEC Zwolle – Excelsior

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Excelsior

Zwolle – Na drie wedstrijden buitenshuis op rij, waarin PEC Zwolle FC Emmen (0-1) en VV Staphorst (0-1) versloeg en bij AZ knap een punt wegkaapte (2-2), speelt de club zaterdagavond weer voor eigen publiek. Tegenstander is Excelsior, dat net als de Blauwvingers twee competitiewedstrijden won.

Omdat daartegenover ook nog drie gelijke spelen staan, tegenover één van PEC Zwolle, beginnen de Kralingers met een voorsprong van twee punten aan de onderlinge ontmoeting. Vorig weekend won Excelsior met 1-0 van VVV-Venlo, een uitslag die PEC Zwolle dit seizoen al in drie officiële duels neerzette. In Alkmaar werd zondag al gauw duidelijk dat dat resultaat niet opnieuw geboekt kon worden. Toch stapte het team van John van ’t Schip na 94 minuten met een voldaan gevoel van het veld. De late gelijkmaker van Zian Flemming betekende niet alleen dat PEC Zwolle voor het eerst in lange tijd niet met lege handen uit Alkmaar vertrok, het was bovendien de vierde uitwedstrijd op rij waarin Zwolle resultaat behaalde.

Waar het lange tijd maar niet lukte om buitenshuis punten te vergaren, wist PEC Zwolle dit seizoen alle behaalde punten op vreemde bodem te pakken. Tegen sc Heerenveen, PSV en Vitesse lukte het echter niet om ook het thuispubliek op een succesje te trakteren.

Met Excelsior treft PEC Zwolle een tegenstander die het de afgelopen twee seizoenen goed deed in Zwolle. Zowel in het seizoen 2016/2017 als in het afgelopen seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld in Zwolle. Vorig seizoen was Mike van Duinen de plaaggeest van Zwolle, door in de tweede helft vanaf de strafschopstip voor die gelijkmaker te tekenen. Ook op Woudestein scoorde de spits vanaf elf meter. Vanavond staat Van Duinen voor het eerst in een officieel duel tegenover zijn oud-werkgever, nadat PEC Zwolle en Excelsior elkaar ook al in de voorbereiding troffen. Toen bleek Zwolle veel te sterk. Door twee goals van Van Duinen en maar liefst drie van Flemming, de gevierde man zondag, werd het 5-0.

Waar Excelsior vorig jaar met Ögmundur Kristinsson een IJslandse doelman in dienst had, komt de IJslandse inbreng dit seizoen uit de voorhoede. Elías Már Omarsson maakte vorige week zaterdag zijn eerste doelpunt in het shirt van zijn nieuwe club en dat was direct een hele mooie treffer. Een solo die her en der in de media al vergeleken werd met de solo van Diego Maradona, werd op Woudestein met gejuich ontvangen, nadat Excelsior vier dagen eerder nog uit het bekertoernooi was geknikkerd door N.E.C. Nijmegen. Een mooie opsteker voor de ploeg van trainer/coach Adrie Poldervaart. Aan het elftal van Van ’t Schip de taak om nieuw Rotterdams succes in de weg te staan, zodat ook de supporters in het MAC3PARK stadion de eerste drie punten kunnen vieren.

Martin van den Kerkhof heeft voor de tweede keer dit seizoen de leiding over een duel van PEC Zwolle, na eerder ook de uitwedstrijd in Utrecht te hebben gefloten. Assistent-schedsrechters zijn Erik Kleinjan en Cristian Dobre. Official is Christian Mulder. Freek van Herk fungeert als VAR. De aftrap is om 19.45 uur. Bron: www.peczwolle

Artikel delen: