Kinderen in Zwolle rennen voor UNICEF - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kinderen in Zwolle rennen voor UNICEF

Zwolle – Op vrijdag 12 oktober doen kinderen in Zwolle mee aan de UNICEF Loop. De kinderen rennen rondjes op Park Wezenlanden en worden per rondje of voor een vast bedrag gesponsord door familie, buren en kennissen.

UNICEF zet zich in om kinderen de best mogelijke kindertijd te geven. Elk kind heeft recht op een veilige en liefdevolle omgeving waarin het gezond kan opgroeien. Wij gunnen alle kinderen een onbezorgde jeugd waarin ze kunnen spelen en leren, hun talenten kunnen ontwikkelen en volop kansen krijgen. Want zoveel begint bij een kind, als het tenminste kansen krijgt.

Helaas heeft niet elk kind gelijke kansen. In Nederland kunnen kinderen daarom meedoen aan de UNICEF Loop om hun steentje bij te dragen. De UNICEF Loop bestaat sinds begin jaren zeventig en in Zwolle wordt deze sponsorloop voor de tweeëntwintigste keer gehouden.

Vluchten doe je niet zomaar
In de hele wereld zijn 28 miljoen kinderen op de vlucht, omdat het in hun land oorlog is. Ze krijgen daardoor niet de zorg die kinderen nodig hebben, zoals goede voeding, schoon water, kleding en onderwijs. UNICEF doet hier wat aan mede door de opgehaalde sponsorgelden van UNICEF lopen.

UNICEF Loop
Door mee te doen aan de UNICEF Loop steun je het werk van UNICEF op een leuke en sportieve manier!

UNICEF zorgt voor een betere wereld voor kinderen, in het bijzonder voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn. Samen met onze partners werken we in 190 landen en gebieden en geven we kinderen de kans te overleven en zich te ontwikkelen. Omdat wij vinden dat elk kind moet kunnen zijn.

 

Artikel delen: