Zwolle geeft tips voor milieuvriendelijk klussen

Milieuvriendelijk en besparend uw huis verbouwen, inrichten en onderhouden? De gemeente Zwolle brengt hiervoor een speciale wijzer uit vol met praktische informatie en speciale tips. In deze gids komen meer dan vijftien verschillende onderwerpen aan bod zoals tuinieren, schilderen, isoleren, het hergebruik van materialen maar ook over het besparen van elektriciteit, watergebruik en gas.

Binnen de gemeente Zwolle is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Met het uitgeven van De wijzer wil de gemeente inwoners stimuleren om bij werkzaamheden in en om het huis rekening te houden met het milieu. Milieuvriendelijk klussen en inrichten kan veel opleveren, zoals een comfortabele woning en geld in de portemonnee. Een milieubewuste keus hoeft niet duurder te zijn in aanschaf, en door energiezuinige maatregelen zal de energierekening zelfs lager zijn dan voorheen. Er is geen grote verbouwing voor nodig om uw huis energiezuiniger of milieuvriendelijker te maken. Met kleine aanpassingen, bijvoorbeeld lampen vervangen door spaarlampen, kunt u al veel bereiken.

De wijzer voor milieuvriendelijk en besparend verbouwen, inrichten en onderhouden is vanaf 19 maart, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij het Informatiecentrum van de gemeente Zwolle, Grote Kerkplein 15.

Artikel delen:

Reageer