Voorbeschouwing Feyenoord – FC Zwolle

FC Zwolle is een eerstedivisionist, maar de voorbereiding van Feyenoord op de eerstedivisionist is er één die zo toegepast kan worden bij een Europees duel.

Een delegatie van Feyenoord bekeek in totaal drie wedstrijden van FC Zwolle. Bert van Marwijk ging zelf ook een keer kijken bij de tegenstander in de kwartfinale van de beker. Dat er van enige onderschatting geen sprake is, blijkt ook wel bij het samenstellen van de wedstrijdselectie. Waar Van Marwijk een aantal spelers liever rust zou gunnen om te herstellen, ziet hij daar gezien de belangen vanaf. ‘We moeten alles op alles zetten.’

Feyenoord heeft dit seizoen nog twee doelstellingen. Een klassering in de top vijf staat hoog op het prioriteitenlijstje, om zo verzekerd te zijn van deelname aan de Champions League play-offs. Een andere doelstelling is het winnen van de beker. Op dat vlak kunnen de Rotterdammers deze week weer een stap zetten door FC Zwolle te verslaan. ‘We zitten nog in het toernooi, kunnen de beker dus winnen en moeten daar dan ook voor gaan’, aldus Van Marwijk. Dat zal hopelijk gebeuren met Tim de Cler, Theo Lucius en Jonathan de Guzman in de wedstrijdselectie. ‘Ik zou ze liever nog een week aan de kant houden, maar de belangen van deze week zijn te groot.’ Dat het de trainer menens is, bewijst met name de situatie van Lucius. De rechtsback heeft drie weken aan de kant gestaan en zal mogelijk na één training alweer in de selectie worden opgenomen.

(Bron:FR4 Ever)

Andwelé Slory komt niet in de wedstrijdselectie voor. De snelle rechtsbuiten kampt al een tijdje met hamstringklachten. Om de kwetsuur nu eens echt goed te laten genezen, is er in samenspraak met de medische staf besloten de aanvaller rust te gunnen. ‘Hij wil heel graag, maar het moet nu goed genezen’, aldus de trainer.

Feyenoord is uiteraard favoriet in de kwartfinale van de beker, maar vanzelfsprekend is een zege niet. De 7-0 overwinning die de eerstedivisionist afgelopen weekend op MVV boekte, zegt wel iets over de vorm waarin de Zwollenaren verkeren. ‘Het is een fysiek sterke ploeg die goed georganiseerd voor de dag komt. Ik heb ze zelf zien spelen en ze maakten een goede indruk op me. Het is voor ons zaak niet te verslappen. Dat we ons met het winnen van de beker direct plaatsen voor Europees voetbal moet al genoeg motivatie zijn om tot het uiterste te gaan.’

FC Zwolle:


Dat FC Zwolle een plaats in de kwartfinale van de KNVB beker heeft bereikt zou enerzijds het gevolg kunnen zijn van een gunstige loting of een gelukkige wedstrijd, maar evengoed iets kunnen zeggen over de manier waarop de eerste divisionist dit seizoen voetbalt.

In het geval van Zwolle is voor beide scenario’s iets te zeggen. De weg die de ploeg moest bewandelen om de kwartfinale te bereiken was tenslotte zonder al te grote hindernissen. Weliswaar had Zwolle het niet makkelijk tegen de amateurs van ONS Sneek, dat pas na strafschoppen opzij werd gezet en ook de derde ronde tegen Go Ahead Eagles werd beslist door één enkel doelpunt. Nadat in de achtste finale vervolgens een zeer matig draaiend NEC de tegenstander was, werd uiteindelijk de kwartfinale bereikt zonder dat tegenstanders van al te grote naam werden aangedaan.

Aan de andere kant is het zo dat FC Zwolle niet alleen in de beker, maar ook in de competitie boven verwachting presteert en dus simpelweg aan een prima seizoen bezig is. Zo bezien is de plek in de kwartfinale geen toevalstreffer. De ploeg van trainer Jan Everse volgt na 29 wedstrijden nog altijd in het spoor van koploper RKC en heeft zelfs nog zicht op het kampioenschap van de eerste divisie. Maar ook een eventuele promotie via de nacompetitie zou in Zwolle verwelkomt worden als een hoofdprijs.

Dat daar al aan gedacht mag worden in Zwolle mag een klein wondertje genoemd worden. De ploeg heeft de tiende begroting in de eerste divisie en is wat leeftijd betreft zelfs de jongste in het betaald voetbal. In Zwolle wordt echter al het hele seizoen bewezen dat het geen belemmering hoeft te zijn voor verzorgd, aanvallend voetbal mét resultaat.

Feyenoord – FC Zwolle
Donderdag 28 februari om 20:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Van Egmond

Vermoedelijke opstellingen
Feyenoord: Timmer; Fer, Greene, Hofland, De Cler; Landzaat, Hofs, Van Bronckhorst; De Guzman, Makaay en Bruins.
FC Zwolle: Boer; Van der Wal, Moisander, Reijnen, Van der Haar; Zuidam, Jongsma, Garritsen; Van Polen, Tozé en Kleizen.

http://fr4ever.nl/

 

Artikel delen:
Reacties 68
 1. ROTERDAM ROTTERDAM FC ZWOLLE KOMT ER AN…

  Ik denk alleen dat de opstelling er vanvond wel een beetje anders uit zal zien..

  ik denk:

  Boer, vd wal(vd sluis), Moisander, Bothaghin, VD haar, Zuidam, Reijnen, Bakker(v polen), Jongsma, Kleizen, toze(Boerrichter)

  Heb er zin in!


  ⚠️ Meld

 2. KAN!
  Het kan wel! Gister bleven er in Duitsland ook 3 eredivisionisten en 1 ploeg die een stapje lager speelt over: Carl Zeiss Jena. Succes!!! Hoor toch wel dat er velen gaan.


  ⚠️ Meld

 3. De ploeg heeft de tiende begroting in de eerste divisie en is wat leeftijd betreft zelfs de jongste in het betaald voetbal. In Zwolle wordt echter al het hele seizoen bewezen dat het geen belemmering hoeft te zijn voor verzorgd, aanvallend voetbal mét resultaat.

  En dan loopt het bestuur nog steeds te dubben of ze Jan Everse een contractverlenging zullen geven…. >:( :'(


  ⚠️ Meld

 4. @Larry

  Stuk in de VI gelezen. Trainer Jan Everse heeft het voortdurend over voetbal en dat hij met FC Zwolle hogerop wil. Algemeen directeur Van den Belt heeft het over het kantoor dat Eredivisiewaardig (???) is en is op wintersport als FC Zwolle tegen Feyenoord en Eindhoven speelt. Die benoemt liever 2 vrienden bij de club en daar heeft hij verder niemand bij nodig. Voorzitter Van Vliet geilt nog steeds op zijn (?) stadion waar geen cent van hem inzit en waar hij ook helemaal niks over te vertellen heeft.

  Maar wat gaan we eraan doen???


  ⚠️ Meld

 5. Voetbal is voor ’t publiek
  Lekker belangrijk “eredivisiewaardig kantoor” wel erg actueel: alleen maar aan jezelf denken. Ronald geilt toch op macht en arrogantie? Heb met de Kickert bij de presentatie van die PEC Zwolle/FC-film nog een tijd met die persvoorlichtert gesproken. Wer je ook niet vrolijk van. Was ook gelijk weg.


  ⚠️ Meld

 6. Ergens was dit natuurlijk een mooi item voor omroep Zwolle geweest om supporters te volgen richting de wedstrijd.

  Ik bin dr helemoale klaar veur!!


  ⚠️ Meld

 7. @ Natascha: Jeroen Bijl die arrogante dweil skeurde mij verdorie binnen de poorten van het stadion nog bijna van de voeten. Wilde een reportage (voor de leuk, voor de WVF-Kroniek of zo) maken van een hele mooie oefenwedstrijd tegen een hele grote club. Sprak eerst RvV die niet korter kon zeggen dat het hem geen z*k kon schelen. Volgens mij vond hij dat ik teveel aandacht voor het gastteam had; was idd ook de oorzaak. Waarna Jeroen B. met met zo’n patserige h*erensloep bijna onderjaagde. Dacht: “wat een arrogante bende hier”. En ben lekker een biertje in de stad gaan nemen, zonder mijn voornemen uit te voeren.


  ⚠️ Meld

 8. 😮 😮 😮 Zie mijn verhaaltje (Algemene Log) van gister over Omroep Zwolle waar ik toen oa met Sibrand (Lev-06, Erwin Koolschijn RTV Oost, Harry B en Piet B., mocht vertoeven; gecoached door topper Herman….nu landelijk PvdA voorlichter geloof ik). Er lijkt nog niets veranderd……GAAT ER HELEMAAL NIEMAND VAN LOZ MEE?

  geschreven door Natascha, op 28 februari 2008 om 11:02

  Ergens was dit natuurlijk een mooi item voor omroep Zwolle geweest om supporters te volgen richting de wedstrijd.

  Ik bin dr helemoale klaar veur!  ⚠️ Meld

 9. geen probleem? geen verandering
  Hoor allemaal ontevreden geluiden en mogelijke oplossingen. Maar zolang die onder elkaar blijven zal er nooit iets veranderen. Wordt het geen tijd voor een brief met handtekeningen (steen aan Jan, en/of die en die weg) richting bestuur? Met de vraag of ze binnen een week willen reageren?


  ⚠️ Meld

 10. @ Dick

  Jeroen Bijl stond altijd open voor je ( zoiets als van Perlo nu probeert), snoerde waar nodig RvV de mond etc etc tuurlijk heeft hij ook zijn negatieve kanten maar daar ben je mens voor denk ik.

  1 ding weet ik wel en dat is dat het nu een zooitje is en ik zou ook echt geen oplossing weten maar moedeloos wordt je er wel van want wij supporters zullen altijd blijven komen en bestuurders, spelers en technische staf zijn vaak natuurlijk maar passanten.


  ⚠️ Meld

 11. Ik weet het niet Dick of er iemand mee gaat maar ik bedoelde eigenijk meer een soort van documentaire dat er gedurende de week 1 of een aantal supporters werden gevolgd tot en met de wedstrijd ofzo


  ⚠️ Meld

 12. @ Natasch; heb ik dus alleen met een zwaar negatieve kant van hem te maken gehad. Kan natuurlijk ook alleen uit eigen ervaring schrijven. Mooi, ook voor de beeldvormin, dat ik een andere zeer positieve kant hoor. 😉 Nu lijkt de personeelsboy van Scania geen tegengas meer te krijgen?

  Hoor ook in mijn omgeving vaak over negatieve dingen. Wordt het dan geen tijd als supporters stelling te nemen? Weet nog wel een goede voorzitter trouwens.


  ⚠️ Meld

 13. @Dick

  Een petitie waarin het bestuur vriendelijk doch dringend wordt verzocht om gehoor te geven aan de wens van velen om Jan Everse voor FC Zwolle te behouden. Ondertekend door handtekeningen van iedereen die hier achter staat.

  Dit is natuurlijk een goede optie.

  Maar moeten het weer dezelfden (waaronder ik) zijn die alles weer regelen en organiseren?

  De beste optie is mijns inziens dat de mensen die echt wat te vertellen hebben het bestuur eens aanpakken. Het is een regelrechte schande dat 4 mensen denken boven iedereen verheven te zijn. Dat geleuter over continuïteit. Het bestuur schijnt er over een jaar mee te stoppen na 10 jaar lang alle macht in handen te hebben gehad. Hebben zij het dan goed voor met de club???

  Maar straks is Jan weggepest door het bestuur en escaleert de hele boel weer. Dan spreekt iedereen er schande van en worden er weer wat stadionverboden uitgedeeld.

  Terwijl iedereen het had kunnen zien aankomen, maar niemand zijn verantwoordelijkheid neemt om dit te voorkomen.


  ⚠️ Meld

 14. @ Natascha: ook een goed idee en kost haast nixxx, maar ik vind ook dat ze een sfeerreportage rondom de wedstrijd van vanavond moeten maken. Verwacht ook wel dat ze dan doen trouwens. Als ze een beetje geleerd hebben van ’t verleden 😉


  ⚠️ Meld

 15. Bestuur
  Stapt het hele bestuur over een jaar op? Hoe het ook zei, het is allemaal geen comedy waard, waaruit iets als stadionverboden kunnen komen. Nixxx, en zeker niet het bijwonen van je hobby, is volgens mij een stadionverbod en/of geweld waard. Hebben jullie niet 1 vertegenwoordiger die aan 1 persoon in het bestuur zijn/haar ongerustheid op een aantal punten kan overbrengen?


  ⚠️ Meld

 16. Ik heb het stukje van Humberto Tan uit die reklame geciteerd op mijn hyves ik zal het hierop zetten dan weet je misschien een beetje wat het voor mij betekend.


  ⚠️ Meld

 17. Wat het voor mij betekend?

  Sommige dingen kun je gewoon niet uit leggen….

  Hoop, Wanhoop.
  Winst, Verlies.

  Altijd 11 tegen 11 en nooit het zelfde….

  Het valt niet uit te leggen, maar we praten er dagen over………

  Het is een deel van mijn bestaan, mijn passie, mijn geloof…..

  En NEE ik ben niet de enige!!!

  FORZA ZWOLLE!!!  ⚠️ Meld

 18. Tuurlijk heeft Humberto het ook niet zelf bedacht, maar ik herkende meteen mezelf in dat stuk en vooral ook omdat het gewoon echt niet uit te leggen is, mensen verklaren je voor gek als je het probeerd uit te leggen maar iedereen heeft toch wel iets waar hij in doorslaat in mijn geval is het Fc Zwolle


  ⚠️ Meld

 19. Super zeg!
  Heeft onze vriendelijk dressman van Studio Sport toch zelf bedacht?

  Mooi! Voor mij betekend voetbal zeker deze emoties: Hoop, Wanhoop.
  Winst, Verlies.

  Moet je me horen schreeuwen achter de tv/live of toen ik zelf speelde. Heerlijjk passioneel, uitlaatklep…..tot de grens. Geloof vind ik te ver gaan, maar wel mooi.


  ⚠️ Meld

 20. Ach dick, de 1 gelooft in God de ander in Boedha en weer een ander in Allah en ik in Fc Zwolle hehehe

  En vanavond gaan we met zijn allen de kuip op zijn kop zetten!!


  ⚠️ Meld

 21. Zwolsche Boys, enkele jaren. Van m’n 8e tot 12e ofzo. Tötd?t ik ut veuls te kold vunne wörd’n met d?t körte bruukien in de winterrrrr…. 😮

  Oh ja, ook nog bij The Zwolle Bulldogs. 8) 8) 8)


  ⚠️ Meld

 22. Hahaha een mooiweervoetballer.
  Boys was altijd wel erg gezellig vroeger; heb er wel eens een leuk feesie meegekregen 😉 Benny Hendriks is ook een Boys man. Een maat van me is er nu jeugdtrainer en Sjon Beyen gaat er volgend jaar heen. Mooi in die kantine: al die oude foto’s!

  Bulldogs=rugby?


  ⚠️ Meld

 23. Wie naar Barca?
  Chelsea wil Frank Rijkaard voor volgend seizoen inlijven als hoofdtrainer. Ook de huidige coach van FC Barcelona ziet een overgang naar de Engelse topclub wel zitten. Dit meldt de Daily Mail deze ochtend in haar sportbijlage.

  Verbeek ziet topblub zitten

  Kluivert wil afscheid bij Ajax

  Heitinga kan 4 jaar naar Atletico

  &

  Zwolle gaat vanavond door in de Coppa


  ⚠️ Meld

 24. Ach dick, de 1 gelooft in God de ander in Boedha en weer een ander in Allah en ik in Fc Zwolle hehehe

  En d’r is er maar 1 die echt bestaat (waar bewijs van is dan he).


  ⚠️ Meld

 25. @Magic

  Boeddha heeft echt bestaan en bestaat nog steeds, want een ieder kan Boeddha worden. 😉
  Kost wel wat tijd en moeite, maar toch… 😀

  Boeddhisme is geen geloof maar een zijn.


  ⚠️ Meld

 26. smaken
  azijn: gadverdamme; doe mij maar zoetigheid doordrenkt met pi(tig), zon & vrolijkheid en een overwinning (d*ndert niet hoe en na hoeveel minuten) voor de FC.


  ⚠️ Meld

 27. Dat zou niet gek zijn. Ik ben echter bang dat Feyenoord ons niet onderschat. En dat is wel een voorwaarde voor een overwinning van de onzen.


  ⚠️ Meld

 28. Hé Bertus, tjonge die havenarbeiderts maken er niet veel van: 3 kansen. 2 geweldige reddingen en een doelpunt. Zwolle speelde met ballen en veel op hun helft, helaas was het vervolg daar niet altijd even goed. Zwolse supporters bijzonder goed te horen!!!!! Bravo. Waarschijnlijk ook daardoor viel dat doelpunt, op een psychologisch prima moment! PRIMA goal, BIJZONDER SLECHTE/geen dekking. Een kijken wat Willem zegt.
  Krijg net een berichtje dat het in “De Bestevaer” ook geweldig gezellig kijken is voor een groot scherm……..veel plezier en we nemen er nog een paar op de goeie afloop!


  ⚠️ Meld

 29. Jammerrrrrrrrrrrr
  Hard gevochten, 2 mooie (waarvan 1 hele mooie!) kansen op 1-2. Tja dan valt ie onterecht, zeker over de 2e helft, aan de andere kant. Prima indruk achtergelaten….de supporters zeker ook BRAVO! Wij zijn niet bang voor Rotterdam 😀


  ⚠️ Meld

Reageer