Voedsel des Vaderlands: Hoe ver reist jouw eten?

Zwolle – Hoe belandt voedsel in de schappen van de supermarkt? Dat gaan we uitzoeken op dinsdag 16 oktober bij de tweede editie van Voedsel des Vaderlands: Hoe ver reist jouw eten? Na de succesvolle aftrap van deze programmareeks, waarin we op zoek gaan naar de waarde van ons voedsel, is het tijd om nog dieper in te gaan op dit onderwerp.

Ons voedselsysteem is heel complex: het raakt alle beleidsterreinen die er zijn. Onze verbinding met eten lijkt verbroken te zijn. We weten vaak niet meer waar ons eten nou eigenlijk vandaan komt. Wat voor invloed heb je als consument op wat er in de schappen komt? Wie betaalt, bepaalt? Of werkt het juist heel anders? Daar kom je tijdens deze Meet Up achter.

Te gast is Klaas Jan Bruins van Erf 1. Dit bedrijf zet voedsel op de lokale en nationale markt: hoe hebben zij dat gedaan? Ook Jeroen Stegeman van De Buurman Verslokaal is aanwezig, hij
zet zich in om producten uit de regio op de kaart te zetten. Daarbij is Agro & Food van de Provincie Overijssel aanwezig.

Waar komt jouw eten vandaan? Bij Club Cele’s Café O2 gaan we het komend seizoen hebben over Voedsel des Vaderlands: eten van Nederlandse bodem. We gaan op safari in de supermarkt, trekken langs boerderijen en tuinders in de regio en gaan bekijken wat de waarde van ons voedsel eigenlijk is. We produceren veel voedsel, maar waarom im- en exporteren? De keuze is reuze, maar moeten we dat wel willen? Daar kom je tijdens deze programmalijn achter.

Club Cele Voedsel des Vaderlands: hoe ver reist jouw eten? vindt plaats op dinsdag 16 oktober om 20.30 uur in de Rabo Foyer van Odeon [Blijmarkt 25].

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van  club Cele op www.clubcele.nl Aanmelden is noodzakelijk en kan gratis via: https://bit.ly/2QFWWZq

Artikel delen: