Plaatser handgranaat in beeld, Politie doet oproep - Foto: Politie Zwolle
Foto: Politie Zwolle

Plaatser handgranaat in beeld, Politie doet oproep

Zwolle – De politie in Zwolle is dringend op zoek naar mensen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met het aangetroffen explosief op de voordeur van een horecagelegenheid aan de Voorstraat.

De granaat werd op woensdagmorgen 10 oktober rond 9 uur ontdekt. Hierop werd direct opgeschaald door de politie en andere hulpdiensten en werd een groot gedeelte van de omgeving afgezet. Aan het einde van de ochtend werd het explosief verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst en werd de omgeving weer vrijgegeven.
Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de persoon de granaat heeft geplaatst is vastgelegd door bewakingscamera’s. Het gaat om een donker gekleed manspersoon op een donkere fiets die rond 01:30 uur vanuit de Grote Markt naar de Voorstraat fietste en daarna is weggefietst in de richting van de Kamperstraat. Mensen die deze persoon gezien menen te hebben of menen hem te herkennen van de foto, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Zwolle. Ook andere informatie die te maken kan hebben met dit incident is van harte welkom. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Artikel delen: