Bezoekers welkom op open dag jubilerend ziekenhuis

In de huid kruipen van een patiënt bleek vorig jaar een succesformule. Daarom kan ook dit jaar iedereen patiëntroutes volgen tijdens de open dag van de Isala klinieken op zaterdag 15 maart a.s. van 10.00 tot 16.00 uur op locatie Weezenlanden. Onder het motto ‘Patiënt voor een dag’ kunnen bezoekers zien welke onderzoeken en behandelingen zes verzonnen patiënten meemaken. Nieuw is de patiëntroute voor kinderen en de poppenpoli voor de allerkleinsten. Geïnteresseerden in een baan in de zorg kunnen terecht op de uitgebreide opleidingsmarkt.

 

De patiëntroutes bieden de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de Isala klinieken en Isala Ouderenzorg. Wat kunt u zoal tegenkomen: een open-hart-operatie, een ambulance, fysio- en ergotherapeuten, de Cliniclowns, de nieuwste digitale ontwikkelingen en een niersteenoperatie. Kinderen kunnen patiënt Erik Meulenbelt volgen die suikerziekte heeft. De allerkleinsten mogen met hun zieke knuffel of pop op bezoek bij de poppenpoli. En dan is er nog de kleurwedstrijd. De mooiste inzendingen krijgen een prijs.

Geïnteresseerden in een baan in de zorg komen volop aan hun trekken op de opleidingsmarkt van de Isala Academie. Een vertegenwoordiging van MBO- en HBO-instellingen is aanwezig. Stagiaires, opleiders, leerlingen en professionals informeren belangstellenden over de diverse functies in het ziekenhuis, toelatingseisen en aanmeldprocedures voor zorgopleidingen. Als je al een opleiding volgt in de zorg, dan kun je meer informatie krijgen over verdere specialisaties.

Bezoekers wordt aangeraden niet met de auto naar de open dag te komen. Voor degenen die toch met de auto komen heeft de Provincie Overijssel de parkeerplaats bij het Provinciehuis gratis beschikbaar gesteld. Meer informatie over de open dag is te vinden op www.isala.nl/opendag. Hier staan ook de downloadable kleurplaat, een afsprakenkaartje voor de poppenpoli en een overzicht van deelnemende onderwijsinstellingen.

Artikel delen:

Reageer