VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar trotse koploper Urk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Urk en weet dat het daar lastig wordt om punten mee naar huis te nemen. De polderploeg is in eigen huis altijd een formidabele tegenstander en is bovendien sinds enkele weken de trotse lijstaanvoerder van de Hoofdklasse B.

“Urk geeft altijd vol gas en gaat als een storm over het veld, en dat een hele wedstrijd lang,” weet Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “We moeten dus vanaf minuut één bij de les zijn, maar onze winst tegen SVZW van vorige week kwam precies op het juiste moment. Dan merk je toch dat bij ons het vertrouwen terug is en als we die lijn doortrekken kunnen we van elke tegenstander winnen.”

Wisselingen
Urk eindigde vorig seizoen op een verdienstelijke zesde plaats en hield daarna het aantal wisselingen in de selectie traditiegetrouw zeer beperkt. William de Boer keerde, na een uitstapje naar Staphorst, op het ‘oude nest’ terug en doelman Richard Strijker kwam over van Drachtster Boys, als vervanger van de na zo’n 15 jaar (!) gestopte ‘rots in de branding’ Cornelis Koffeman.

De ploeg van trainer Richard Karrenbelt begon vervolgens uitstekend aan de nieuwe competitie, want Urk won vijf van de zes tot nu toe gespeelde wedstrijden. Enkel in het tweede duel gingen de Urkers, op eigen terrein nog wel, met 0-2 onderuit tegen AZSV maar daarna herpakte de ploeg zich helemaal. Afgelopen zaterdag was het sterke DUNO, een directe concurrent in de top van de Hoofdklasse B, aan de beurt. In Doorwerth kwam de thuisploeg goed uit de startblokken maar moest al snel door een rode kaart met 10 man verder. Tien minuten na rust moest Riekelt-Jan Brands van Urk na zijn tweede gele kaart ook van het veld, waarna beide gedecimeerde ploegen kansen lieten liggen om het duel naar zich toe te trekken. Toen iedereen al uitging van een doelpuntloze remise zorgde invaller Jelle de Boer drie minuten vóór tijd met een fraaie kopbal voor 0-1, waarmee Urk de winst alsnog binnen haalde.

Thuisoverwinning
Berkum herstelde zich vorige week, na enkele weken met mindere resultaten, goed door SVZW met 3-0 te verslaan en dat betekende de eerste thuisoverwinning in dit seizoen voor de Zwollenaren. In de eerste helft was Berkum al de betere ploeg, maar kwam de formatie van trainer Raymond Schuurman nog niet tot scoren. Na rust werd het krachtsverschil veel te groot en mochten de onmachtige bezoekers blij zijn dat het bleef bij doelpunten van Chris en Marc van der Meulen en Yannick Kaluzi.

Berkum staat nu 10e in de Hoofdklasse B en kan door winst tegen Urk aansluiting krijgen bij de subtop. Urk zal de koppositie echter fanatiek verdedigen en begint langzamerhand zelfs al uitzicht te krijgen op de eerste periodetitel. De Zwollenaren zijn dus gewaarschuwd, ook omdat ze vorig jaar ‘op’ Urk 90 minuten lang uitzicht hadden op een punt maar in blessuretijd alsnog met 1-0 in het stof beten….

De wedstrijd Urk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter, die op Sportpark De Vormt aan de Vormtweg in Urk om 15.00 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: