Jongerenproject ‘Impacter’ van start gegaan

Zwolle – Deze week lanceerden Travers Welzijn, ZwolleDoet! en Hedon het Zwolse project Impacter. Impacter is een project uit het landelijke Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd dat zich richt op Zwolse jongeren van 15 tot en met 25 jaar.

Jongeren worden geholpen bij het bepalen wat, waar, wanneer en hoelang zij iets willen en kunnen doen voor een ander. “Het is een geweldig project om jongeren de kans te geven om zich in te zetten voor een ander en tegelijkertijd hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Impact voor de jongeren, maar ook voor de maatschappij”, aldus Anne Riemersma directeur van de betrokken organisaties.

Impacter levert maatwerk aan jongeren die zich in willen zetten voor de maatschappij. Met op talentgerichte coaches biedt Impacter jongeren begeleiding bij het zoeken naar de juiste activiteit of organisatie die bij hun talenten en drukke agenda past. De jongerencoaches snappen de belevingswereld van de doelgroep en weten hoe zij jongeren kunnen motiveren en inspireren. De coaches zoeken jongeren actief op; thuis, op school, bij verenigingen of in de stad, om er achter te komen wat hen motiveert en wat zij nodig hebben om hun (maatschappelijke) ambities waar te maken.

“Soms hebben jongeren net dat extra zetje nodig om hun dromen waar te maken. Dat is nu precies de rol die wij in gedachten hebben voor de coaches. We willen dat de coaches jongeren de ultieme Impacter ervaring bezorgen. De rol en de functie van de coaches is fonkelnieuw. We hopen dat er veel enthousiasme is om met ons dit avontuur aan te gaan”, aldus Justin Daems Projectleider Impacter.

Momenteel is Impacter op zoek naar jongerencoaches, vanaf januari 2019 kunnen jongeren deelnemen aan de trajecten.

Artikel delen: