Informatie- en ontmoetingsdag Wooninitiatieven

Zaterdag 15 maart vindt in Zwolle de eerste regionale dag Wooninitiatieven plaats. Tijdens deze dag kunnen ouders en familieleden die van plan zijn om zelf het wonen voor hun kind, broer of zus met een beperking te organiseren informatie krijgen en andere ouders ontmoeten die al bij een wooninitiatief betrokken zijn. De bijeenkomst is van 9.30 tot 14.00 uur en vindt plaats in Dienstencentrum De Terp.

Er zijn tal van mogelijkheden waarop mensen met een beperking kunnen wonen. Dat kan een grote instelling zijn of een kleinschalige woonvoorziening in een wijk. Veel zorginstellingen bieden dat aan. Er zijn ook ouders, familieleden die graag samen met andere ouders, familieleden het initiatief nemen voor een woonvoorziening. Voor alle ouders (en broers of zussen) die hiermee bezig zijn of willen starten is deze regionale dag ‘Wooninitiatieven’.

Na een algemene inleiding door Anke Procee van het Landelijk Steunpunt Wonen, maken deelnemers kennis met drie al gerealiseerde wooninitiatieven. Hoe is het wooninitiatief opgezet? Welk traject is er gevolgd? Hoe is de financiering geregeld? En de zorg? Deze en andere vragen worden beantwoord door ervaringsdeskundigen.

Na dit algemene deel kunnen deelnemers twee workshops volgen. Er is keuze uit:

– de relatie tussen woningbouwvereniging en ouderinitiatief (Sieb Bosma, Woningcoöperatie WoonFriesland met enkele ouders van een wooninitiatief)

– financiering van ouderinitiatieven (Jonnie Bosch, PhiladelphiaSupport)

– van plan tot wonen (Anke Procee, Landelijk Steunpunt Wonen)

– ervaringen van twee wooninitiatieven (Dubbelklik en BEMA in Zwolle).

De regionale dag Wooninitiatieven vindt plaats in Dienstencentrum De Terp, Radewijnsstraat 1 te Zwolle. Aanvang is om 9.30 uur en eindigt rond 14.00 uur met een lunch.

De Regionale Federaties van Ouderverenigingen IJssel-Vecht en Zuid-West Overijssel, PhiladelphiaSupport, VG-belangenplatform Drenthe en MEE IJsseloevers organiseren deze dag.

Deelname aan deze dag is gratis en aanmelding is niet nodig. Na afloop kunnen deelnemers gebruik maken van een lunch voor € 5, -.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Huub te Braake, consulent van de Regionale Federatie van Ouderverenigingen IJssel-Vecht, T. 06 53 264 816, Email h.tebraake@meeijsseloevers.nl of Maddi de Munnik, consulent Regionale Federatie van Ouderverenigingen Zuid-West Overijssel, T 0570 66 78 78, Email m.demunnik@meeijsseloevers.nl

Artikel delen:

Reageer