Thor op dreef in Boerakker en Ede

Zwolle – Het Survivalrunseizoen is in volle gang, de ene na de andere wedstrijd staat op de kalender. Dit prachtige herfstweekend waren zowel Boerakker (zaterdag) en Ede (zondag) aan de beurt!

Op zaterdag in Boerakker was het weer flink in contrast met de editie van vorig jaar, waar het toen nog 12 graden en regen was. Deze wedstrijd over de middellange afstand bevatte 58 hindernissen die afgewisseld werden door lange hardloopstukken door de weilanden van het Groningse landschap. De hindernissen staan in bosjes bij elkaar geplaatst, hierdoor is de kans op verzuring groot. Hanneke van den Belt wist bij de dames naar een knappe 4e plaats te lopen in de competitie. Niels Wieringa en Jordy Vijfschaft de twee Thorianen lieten de concurrentie in de koppelrun ruim achter zich. Met 17 minuten voorsprong waren ze het snelste koppel van de dag! In de individuele recreatieve categorie wist Berend Feldbrugge na een goed opgebouwde wedstrijd als 4e over de streep te komen.

Ook de Thorjeugd heeft flink van zich laten horen in Boerakker! In haar eerste wedstrijd in de JSC-C categorie wist Gwen Kelderman gelijk met de winst naar huis te gaan. Ze heeft lang op de tweede plek gelopen, bij een zware combinatie hindernis met een lange apenhang haalde ze haar concurrent in en snelde ze door naar de finish.

Op zondag in Ede was het weer ook perfect voor een survivalrun. De wedstrijd van 8 kilometer heeft onderweg meerdere waterpassages, een welkome verfrissing voor de atleten. In de Korte Survivalrun Competitie liep Jurrian van Dam, na een periode van weinig trainen, knap naar een 10e plaats. Kim Lammers wist bij de dames eveneens een 10e plaats veilig te stellen. Bij de veteranen greep Rinke van der Meer met een 4e plaats net naast een podiumplek. Naast de competitie liepen er ook thorianen in de recreative klasse, hier was Lysanne de Vries knap 3e en Josien Drenten 7e.

Artikel delen: