Getuigenoproep: gewelddadige beroving Wezenlandenpark - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Getuigenoproep: gewelddadige beroving Wezenlandenpark

Zwolle – Gisteravond rond 23.00 uur zijn drie jonge mannen met geweld beroofd van hun tassen in het Wezenlandenpark. Ze zaten daar op een bankje toen er zes mannen bij hen kwamen staan. Plotseling pakte een van de zes mannen de tas die naast het bankje stond en rende er mee weg. Drie anderen uit de groep volgden hem.

Een van de mannen op het bankje liet zich echter niet zomaar van zijn spullen beroven en rende achter de verdachte aan om de tas terug te halen. Hij haalde de mannen in werkte de man die de tas had gestolen, naar de grond. Terwijl hij met de verdachte op de grond lag en de tas wilde pakken, werd hij door de drie andere mannen tegen zijn lichaam en hoofd geschopt. Om zichzelf te beschermen, moest hij de verdachte loslaten. De vier mannen zijn er toen direct vandoor gegaan.

Terwijl hun vriend de tas probeerde terug te krijgen, werden de twee mannen die nog op het bankje zaten, met een mes bedreigd. Van de groep van zes mannen waren er nog twee bij het bankje achtergebleven. Zij wilden ook de tas van een van de mannen op het bankje hebben. Onder dreiging van het mes is de tas vervolgens meegenomen.

De politie is direct een onderzoek gestart naar deze groep mannen. De man die de tas heeft gepakt is ongeveer tussen de 18 en 22 jaar oud, is ongeveer 1.75 meter en heeft een normaal postuur. Hij heeft een donkere huidskleur en zwart haar. Verder  is bekend dat een van de zes mannen op een witte of crèmekleurige Mio snorscooter reed en dat de rest lopend was.

Weet jij wie deze mannen zijn? Of heb jij gisteravond tussen 22.30 en vannacht 03.00 uur iets opvallends gezien of gehoord in de buurt van het Wezenlandenpark? Misschien heb je (een deel van) de groep wel eens ergens anders gezien, laat het ons weten! Alle informatie die verder kan helpen met het onderzoek, is welkom. Neem contact op via 0900-8844. Bron: Facebook Politie Zwolle

Artikel delen: