Reis mee door de geschiedenis van het stationsgebouw en de spoorzone - Foto: Jan Amse
Foto: Jan Amse

Reis mee door de geschiedenis van het stationsgebouw en de spoorzone

Zwolle – Afgelopen Open Monumentendag stond er een enorme rij voor het loket in de stationshal in Zwolle. Helaas wist niet iedereen een ticket naar het verleden te bemachtigen. Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober is het je kans: Allemaal Zwolle en theatergroep De Jonge Honden reizen nog één keer door de geschiedenis van het stationsgebouw en de spoorzone.

Na vele positieve reacties op de theatrale route rond het stationsgebouw tijdens Open Monumentendag was het wachten op een herhaling. Samen met theatergroep de Jonge Honden – onder andere bekend van Operatie IJssellinie –, Historisch Centrum Overijssel, Nederlandse Spoorwegen, gemeente Zwolle en project Buitensporig organiseert Allemaal Zwolle nog twee dagen waarop je terug in de tijd kunt reizen.

De theatrale route brengt je op plekken die je niet eerder zag. Het verborgen verleden wordt zichtbaar. Maak kennis met de architect, de telegrafiste en Gerrit, het jongetje dat elke dag de rails oversteekt. Een verrassende reis langs de ontwikkelingen van het stationsgebouw en de spoorzone. Het stationsgebouw verdient namelijk extra aandacht dit jaar, het is al 150 jaar in gebruik.

Haal op zaterdag 20 en zondag 21 oktober gratis je ticket naar het verleden in de stationshal en reis tussen 11:00 en 16:00 uur voor een half uur terug in de tijd.

 

Artikel delen: