Doe-het-zelf garage is verhuisd

Doe-het-zelf garage is verhuisd

Zwolle – De Doe-het-zelf (DHZ) garage is verhuisd van de Floresstraat in Zwolle naar de nieuwe locatie op Dock24 aan de Gasthuisdijk. Mensen die aan hun auto willen sleutelen kunnen nu daar terecht! De DHZ garage is voor Zwollenaren met een klein budget, die zelf aan hun auto kunnen sleutelen om hun auto rijdende te houden. Bij de DHZ garage kan er gebruik gemaakt worden van een brug en gereedschap. Daarnaast is het een droge werkplek en is er deskundige ondersteuning aanwezig.

De Doe-het-zelf garage is een voorziening die al tientallen jaren een begrip is in Zwolle. De garage is ontstaan uit de ambitie van de Gemeente Zwolle en woningbouwcorporaties om klussen aan auto’s op straat en in garages te voorkomen en daarbij ook schade aan het milieu te verminderen. Er wordt dan ook op een milieuvriendelijke manier wordt gewerkt. Denk aan het opvangen van olie of het verantwoord verwijderen van accu’s en banden.

Binnen de Doe-het-zelf garage helpen Zwollenaren elkaar en wisselen ze hun kennis en vaardigheden uit. Vaak wordt er door meerdere mensen aan één auto gesleuteld. De garage doet ook mee aan activerings- en participatieprojecten en organiseert workshops en trainingen voor jongens en meisjes rond techniek, zoals ‘fietsen en brommers’.

De DHZ garage is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur. Een brug reserveren kan door te bellen met 038-7518497 of te mailen naar doehetzelfgarage@dock24.nl. Het adres van de garage is Gasthuisdijk 24, de ingang is aan de achterzijde.

Foto's 2
Doe-het-zelf garage is verhuisd
Artikel delen: