De PvdA Overijssel maakt conceptlijst kandidaten Statenverkiezingen 2019 bekend

De PvdA Overijssel maakt conceptlijst kandidaten Statenverkiezingen 2019 bekend

De PvdA Overijssel heeft vandaag haar lijst van beoogde kandidaten voor de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 bekend gemaakt. Beoogd lijsttrekker Annemieke Wissink is “enorm trots” op de lijst van 32 kandidaten, die volgens haar een mix is van “frisse jonge ambitie ondersteund door ervaring”.

Wissink werd vorige week al gelanceerd als kandidaat-lijsttrekker van de sociaaldemocraten. Op de lijst wordt ze gevolgd door Hans Nooter. De Zwollenaar heeft zich de afgelopen periode als Statenlid bewezen met een ijzeren inzet voor het openbaar vervoer. Op nummer drie staat Sander Slots. Hij is de eerste nieuwkomer op de lijst, en momenteel al actief als raadscommissielid voor de PvdA in Dinkelland. “Sander is niet uit het veld te slaan, scherp op de inhoud én op onze idealen,” zegt adviescommissievoorzitter Guus van den Berg. “Een echt talent.”

Peter Hermans uit Deventer is de nummer vier op de lijst van de sociaaldemocraten. Hermans was in de periode 2011-2015 al Statenlid voor de PvdA in Overijssel. “Peter is een bewezen kracht,” zegt Van den Berg, “met een enorme staat van dienst in de provincie én in Deventer.” Jenneke Koehorst maakt de top vijf compleet. De geboren en getogen Twentse is sinds 2014 actief voor de PvdA. “Een ambitieuze vrouw die van wanten weet en haar hart op de juiste plek heeft zitten.”

Puzzel
“Het was een leuke zoektocht en tegelijkertijd best een ingewikkelde puzzel om de lijst samen te stellen,” zegt Van den Berg. “Ik denk dat we met deze top vijf een goede mix hebben van ambitieuze nieuwkomers en beproefd talent, die zich samen sterk kunnen maken voor een socialer en levenskrachtiger Overijssel.”

De top van de lijst wordt op de voet gevold door Mark Paalman (Hellendoorn) en Niels van der Hoorn (Zwolle), twee jonge PvdA’ers die beiden toch al een indrukwekkende staat van dienst hebben binnen en buiten Overijssel. De top tien wordt compleet gemaakt door een drietal veteranen met grote bestuurlijke capaciteiten: Hans Gerritsen, Zafer Aydogdu en Ben Kokkeler. De Zwolse PvdA-partijvoorzitter Nelleke Vedelaar sluit als lijstduwer de kandidatenlijst van de sociaaldemocraten.

“Ik ben erg ingenomen met de lijst die de adviescommissie heeft opgesteld,” zegt regionaal PvdA-voorzitter Koos Dalstra. “De hoeveelheid talent is indrukwekkend. Maar nu is het oordeel aan onze leden.” Die stemmen op drie november over de definitieve samenstelling van de lijst.

Conceptlijst PvdA Overijssel

 1. Annemieke Wissink (36) – Hof van Twente
 2. Hans Nooter (54) – Zwolle
 3. Sander Slots (38) – Noordoost Twente
 4. Peter Hermans (57) – Deventer
 5. Jenneke Koehorst (45) – Noordoost Twente
 6. Mark Paalman (33) – Hellendoorn
 7. Niels van der Hoorn (27) – Zwolle
 8. Hans Gerritsen (61) – Almelo
 9. Zafer Aydogdu (53) – Deventer
 10. Ben Kokkeler (60) – Enschede
 11. Roberto Kist (23) – Zwolle
 12. Hans Hampsink (56) – Deventer
 13. Jurgen Goejer (60) – Deventer
 14. Willem Sommer (60) – Steenwijkerland
 15. Deniz Dönmez (18) – Enschede
 16. Marian de Boer (58) – Tubbergen
 17. Bas Scholten (23) – Enschede
 18. Bé Veen (66) – Staphorst
 19. Mathinus Wolters (31) – Steenwijkerland
 20. Bart van der Meulen (67) – Rijssen-Holten
 21. Anja Timmer (50) – Hengelo
 22. John Velterop (75) – Rijssen-Holten
 23. Ronald Klappe (37 – Kampen
 24. Saskia Voortman (37) – Enschede
 25. Wim Dalhuisen (68) – Rijssen-Holten
 26. Jaap Stapel (70) – Almelo
 27. Gerard Relker (74) – Hengelo
 28. Berry van Brink (64) – Kampen
 29. René de Vent (57) – Hardenberg
 30. Bert Otten (55) – Hengelo
 31. Ellen Prent (49) – Hengelo
 32. Nelleke Vedelaar (41) – Zwolle

 

 

 

 

Foto's 2
De PvdA Overijssel maakt conceptlijst kandidaten Statenverkiezingen 2019 bekend
Artikel delen: