Hardrijders bekeurd op Hermelenweg

Op donderdagmiddag 28 februari werd aan de Hermelenweg een 30-jarige man uit Assen met zijn auto op snelheid gecontroleerd. Hij reed 115 km/h waar 60 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Op donderdagmiddag 28 februari werd aan de Hermelenweg een 40-jarige man uit Nijkerkerveen met zijn personenauto op snelheid gecontroleerd. Hij reed 131 km/h waar 60 is toegestaan. De man had zijn rijbewijs niet bij zich waarop zijn voertuig naar het hoofdbureau in Zwolle werd gereden alwaar zijn vrouw zich met het rijbewijs kwam melden. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aan de Spoolderbergweg werd op donderdagavond 28 februari het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige vrouw uit Hattemerbroek. Zij reed op haar snorfiets 62 km/h in plaats van de toegestane snelheid van 25 km/h.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. MAar hoe zit dat? Ze reed nog geen 50 km/h te hard. Of gelden voor snorfietsen andere getalletjes met de overtreding? En gaat het om een snorfietsrijbewijs of autorijbewijs?

  Goede zaak trouwens dat ze van die malloten van de weg halen die zo gruwelijk te hard rijden als die eerste 2 gevallen op de Hermelenweg. Dat zijn ook geen kinderachtige overtredingen.


  Maak melding

 2. wel een goede zaak inderdaa WFvN, ik vind het alleen nogal vreemd dat verkeersovertredingen in het nieuws komen. Ik zie persoonlijk de meerwaarde er niet van in, aangezien dit nogal vaak gebeurd en niet eens onder de noeme’r ‘misdaad’ te plaatsen is. Maar goed, misschien dat anderen het wel waarderen….ben niet de enige hier natuurlijk 😉


  Maak melding

 3. Ik vind het persoonlijk wel prettig om te weten dat zulke onverlaten van de weg gehaald worden (idem bij die figuren die met veel teveel drank op achter het stuur kruipen). Politie wordt nogal eens bestookt met de opmerking ‘ga boeven vangen’ (ook ontkom ik soms niet aan die gedachte helaas) maar in dit soort gevallen vind ik dat ze absoluut ‘boeven’ te pakken hebben. We spreken niet over een lullig kleine overtreding op een plek waar het helemaal veilig kan maar op een vrij smalle weg waar ook traag verkeer rijdt. Ik ben toch van mening dat dit echt een gevalletje is ‘controle die de verkeersveiligheid ten goede komt’.


  Maak melding

 4. lijkt wel of dat het enige nog is wat ze kunnen de mensen pakken bij de hermelenweg met hoge sneheidscontrole,en als ze daar vertoeven om de kas te spekken met dikke boete ,s worden de wijken onveilig gemaakt en vernield door vandalen dus laten ze daar maar meer controle zetten en de hermelenweg een paar hoge drempels geven


  Maak melding

 5. Klopt, want het “pakken” is zo makkelijk.. “low hanging fruit” is zo’n mooie kreet daarvoor. En zolang dat er is, waar zou je je dan druk over maken.
  Maar ook hier zie ik weer dat het getalletje “60” en “110” mensen gelijk over de rooie laten gaan, terwijl dat plm 10jr geleden op dezelfde weg in dezelfde situatie meer regel dan uitzondering was. En misschien was die weg verder leeg….

  Wat betreft dat snorfietsje vind ik overigens prima, ze kan ook gewoon een brommertje kopen. Maar dat is op weblog nauwlijks de moeite van het vermelden waard.
  Sterker nog: ik denk dat het negatief werkt op het imago van politie.


  Maak melding

Reageer