Brandstichting bij woningen in Zwolle Zuid

Aan de Van Raasfeldmarke werd tussen 27 en 28 februari een tuinafscheiding bestaande uit vier tuinpaaltjes in de brand gestoken.

Aan de Van Keppelmarke werd op donderdag 28 februari een deur van een berging in de brand gestoken.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ja Dick net wat je zegt nu weer brand het is steeds werr raak in zuid als er niet vernield of de boel onder gespoten wordt met grafity of overvallen op winkels hier het blijft doorgaan .Maar politie zie je hier nergens lopen op straat maar staan wel met een hele groep bij het oosterenk complex met het gaslek te hangen op hun fietsje


  Maak melding

 2. Helemaal mee eens Pieter. Gewoon een wijkpost inrichten en af en toe moet de wijkagent zijn/haar gezicht laten zien OP STRAAT. Bovendien de kl**tzakkies in kaart brengen en ouders (eerst aansprakelijken) zsm van de situatie op de hoogte stellen.


  Maak melding

 3. Jups. Ben ik het ook helemaal mee eens!

  Wat me regelmatig opvalt als ik naar de stad fiets is, dat er echt een “spoor” van graffiti te volgen is. En het lijkt ook wel of het er om gedaan wordt: tunnels weer overschilderd en daar gaan ze weer! Gewoon een keer opwachten, oppakken en de boel opnieuw laten schilderen. En voor volgende keren bij een gebrekkig alibi:”Weer overschilderen!” Misschien dat ze dan ook een beetje bewust worden van wat ze aanrichten.

  Maar inderdaad: wijkpost, wijkagent OP STRAAT en de ouders op de hoogte stellen!


  Maak melding

 4. En dan hadden ze het voor tijden geleden in een krant dat er een enquette was geweest onder de mensen over veiligheid in de wijk en het functioneren van de politie waarin stond datmen ze veilig en goed voelde in de wijk.Ik zou wel eens willen weten bij wie ze die vragen toen hebben gesteld niet bij mij of de vele personen die ik kenwant die klagen allemaal over de rotzooi hier in zuid.Alleen gaan de mensen niet meer bij de politie langs omdat die zich toch niet laat zien


  Maak melding

 5. @zwonja, leuk plaatje. Maar over welke periode gaat het (dit incident staat er niet bij)? Hoe zit het in diezelfde periode in de andere wijken? Waar heb je hem vandaan gehaald (ik heb ook even gezocht maar niet kunnen vinden).
  @ Pieter,
  de bouw neemt idd wat rommel met zich mee, maar verder zie ik in ieder geval niet wat je bedoelt……… Ik heb die ervaring niet in ieder geval “dat het zo’n misere is”. Tuurlijk zal er wel eens iets zijn en agenten zie ik niet, daar kan ik je wel gelijk in geven
  Overigens vorig jaar ook zo’n gevalletje “bijna schuttingbrand” gehad, waren kindjes van een jaar of 8. Kan zijn dat ik op die leeftijd ook kattekwaad uitgehaald heb. Daarmee wil ik het geenszins goedpraten, maar kan het wel begrijpen……..


  Maak melding

 6. Me ik bedoel niet dat kleine kinder kattekwaad maar hier in de vd capellenstraat is al veel vernieldde laatste tijden als je binnen in de hal ziet en in de liften hebben ze de hele boel er onder gekladderd ,elders in de straat worden de muren steeds voorzien van teksten die er niet afgaan en er sneuvelen steeds ruiten in de toegangsdeuren.Dit alles komt voor rekening van de verhuurder hier en de jaarlijkse kosten worden doorberekend in de servicekosten die de bewoners betalen,dus vallen de kosten hoger uit dan betalen de bewoners bij in de servicekosten omdat deze huizen eigendom zijn van een beleggingsmaatschappij en daar gaat het anders als bij een woningbouwvereniging


  Maak melding

 7. Plantje
  Beste plantje, die graffiti zal nooit stoppen, een wijkagent of opwachten zal niks er tegen beginnen.

  Deal with it, in een stad als Zwolle creeeren mensen hun eigen identiteit, so wake up.

  Grtz,

  Meneer Zuidski.


  Maak melding

 8. Dat zal wellicht niet helemaal stoppen. Maar het is nu toch vrij duidelijk één of enkele personen die telkens de zojuist overgevervde boel van nieuwe graffiti voorzien. En geen mooie plaatjes of iets dergelijks. Nee, gewoon een simpel tekstje en een zo lang mogelijke streep om zo veel mogelijk te vernielen.
  Als “je eigen identiteit creëren” vandalisme inhoudt moet je maar eens goed nadenken over wat voor identiteit je dan hebt. Ik ben vrij wakker, maar dank u voor de wake up call.


  Maak melding

Reageer