Overige politieberichten Zwolle

Op donderdagmiddag 28 februari werd aan de Mastenbroekeralleen een 26-jarige man uit Zwolle op zijn bromfiets staande gehouden voor een controle.

De man had een helm op zonder kinband, zijn bromfiets was niet verzekerd, hij reed op een fietspad terwijl hij op de rijbaan moest rijden, de bromfiets was opgevoerd, had geen achterrem, de man had geen rijbewijs of bromfietscertificaat en de bromfiets had geen achterlicht. De man kreeg uiteindelijk drie bekeuringen en het kenteken van de bromfiets werd ingenomen.

Op donderdagmiddag 28 februari werd aan de Blaloweg een 43-jarige man uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed op zijn bromfets. Bij de blaasproef op straat blies hij een  A-indicatie. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 465 ug/l. Ook bleek hij een rij-ontzegging te hebben tot en met april 2008. zijn bromfietscertificaat werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Aan de Hanekamp werd in de nacht van donderdag op vrijdag 29 februari een 27-jarige man uit Zwolle op zijn bromfiets staande gehouden. Bij de ademanalyse op het bureau bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 515 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

 

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Rijnlaan. Men kwam binnen door een gat in de omheining van het bedrijf te knippen. Uit een bedrijfsauto werden een aantal rollen koperdraad weggenomen.

 

Bij een instelling aan de Luttenbergstraat werd op donderdagavond 28 februari een 29-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging. Hij had twee andere personen met een stanleymes bedreigd.

 

In de nacht van donderdag op vrijdag 29 februari werd een 22-jarige man uit Odijk aangehouden omdat hij niet voldeed aan de legitimatieplicht. De man was uit een horecagelegenheid aan de Voorstraat gezet omdat hij niet wilde betalen voor het gebruik van de WC. De man was het hier niet mee eens en wilde weer naar binnen. De man werd door de politie aangesproken op zijn gedrag en wilde geen geldig legitimatiebewijs tonen en ook zijn personalia bekendmaken. Toen hij dat wel deed gaf hij valse gegevens door. Hierop werd hij aangehouden.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik vind het ook te idioot voor woorden om te betalen voor een wc in een cafe waar je ‘gast’ bent. Herinner me nog goed; bij de Bloopers geld betalen voor een 2 meter brede pisbak, waar 5 man naast elkaar gepropt staat te spetteren. Je voelt geddemme gewoon de spetters van een ander tegen je hand. Staat er ook nog een dame met een autoritair gezicht te gebaren naar het muntenschoteltje….. Volgens mij is het toilet in kwestie verbeterd, toch vind ik zoiets een service van de kroeg, wettelijk is het volgens mij ook niet toegestaan betaling daarvoor verlpicht te stellen. Het is geen verkoopbaar product waar belasting over wordt betaald….


  Maak melding

 2. Die kwal gedroeg zich natuurlijk onuitstaanbaar:

  De man was uit een horecagelegenheid aan de Voorstraat gezet omdat hij niet wilde betalen voor het gebruik van de WC. De man was het hier niet mee eens en wilde weer naar binnen.

  Waarna hij nog een valse identiteit opgaf.

  Maar hoe zou dat in het buitenland gaan? service of betalen voor toiletteren?


  Maak melding

 3. Die man zal vast wel vervelend zijn geweest. Ben ik niet bijgeweest, maar blijf er wel bij dat ik best bereid ben dwars te liggen als ik ineens moet betalen voor toiletten. Nu weet ik dat dat bij de Bloopers zo is,dus kom ik daar nooit (ook vanwege de soort kroeg natuurlijk). Het blijft een illegale bezigheid van kroegen om geld te vragen voor de wc volgens mij. Wanneer een klant daarover in discussie wil wordt hij eruit gezet onder het mom ‘daar kunnen wij niet aan beginnen’. Begin dan ook niet aan betaalverplichting voor het toilet…. 😉


  Maak melding

 4. Ik vind dit een beetje gezeik…. 😀

  Als je ergens uit gaat, dan hoor je je aan de regels van het huis te houden, Anders ga je maar ergens anders heen.  Maak melding

 5. In scandinavische landen (iig denemarken) is het illigaal om zo’n wc-betaal systeem in te voeren. Om ervoor te zorgen dat niet iedere malloot je toilet komt bevuilen mag je wel eisen dat er geconsumeerd wordt bij de horeca-gelegenheid… Ik als man met kleine blaas vind dat dit hier ook wel eens aangepast mag worden…


  Maak melding

 6. En wederom ghehe ben ik het met je eens! 😀 Het gaat de goede kant op!

  Het is inderdaad belachelijk overal en nergens voor de wc te moeten betalen! Nog erger vind ik het als de wc’s ook nog ranzig zijn! (Wat in kroegen vaak het geval is)
  In gevallen van een V&D bijvoorbeeld zie ik soms het betalen voor de toiletten als optioneel. Als het ranzig is betaal ik niet… Daarentegen vind ik het dan ook wel zo fatsoenlijk om daar waar de toiletjuffrouw haar best doet en de wc’s keurig in orde heeft uit vrije wil te betalen. Maar vreemd genoeg is het in dat soort gevallen vaak niet eens verplicht!

  Nee, dan de bordjes bij wc’s bij tankstations:”Wij doen ons uiterste best de toiletten netjes te houden. Mocht u desondanks niet tevreden zijn wilt u dit dan binnen melden?” Haha! Waar zal ik beginnen? 😉


  Maak melding

Reageer