Vrijwilligersfeest voor Zwolse vrijwilligers en organisaties

Vrijwilligersfeest voor Zwolse vrijwilligers en organisaties

Zwolle – Met 62% vrijwilligers is Zwolle koploper op het gebied van vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Kortom, Zwolle is een stad van verbinding. Om dit te vieren en vrijwilligers te waarderen, organiseren Gemeente Zwolle, SamenZwolle, WijZ en ZwolleDoet! op 26 november het Vrijwilligersfestijn. Een avond vol muziek, cabaret en bekende Zwollenaren in Theater De Spiegel. Met bijna 1000 gasten belooft het een spetterend festijn te worden.

Veel Zwolse organisaties en inwoners zetten zich dagelijks in om van Zwolle een nog socialere stad te maken. Om Zwollenaren met elkaar te verbinden, jong en oud, fit en minder fit, nieuwe Zwollenaren en blauwvingers. Gemeente Zwolle, SamenZwolle, WijZ en ZwolleDoet! slaan de handen ineen om zowel de vrijwilligers als de organisaties die werken met vrijwilligers in het zonnetje te zetten tijdens het Vrijwilligersfestijn op maandagavond 26 november.

Voor de bezoekers betekent het een gezellig, ontspannen feest, met o.a. Rico & De Fakkelteit, Zwolse Stadspianist Hans Jansen, The Voice Senior finalisten Henk & Mick en pitchkoningin Marije Wielenga. Voor de organisaties biedt de avond ook nog enige spanning, want er worden geldprijzen (1e prijs € 1500,-, 2e prijs € 750,- en 3e prijs € 500,-) uitgereikt aan de drie Zwolse organisaties die zich het meest inzetten voor verbinding. Met deze prijzen wil de gemeente Zwolle het verbindende (wijk)initiatief extra ondersteunen.

De uitnodigingen zijn vorige week de deur uit gegaan en de aanmeldingen stromen binnen. Organisaties hebben tot maandag 5 november de tijd zich aan te melden voor de prijs. Voor de vrijwilligers geldt vol is vol.

Meer informatie? Kijk dan op https://www.zwolledoet.nl/vrijwilligersfestijn/.

Artikel delen: