Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles Almelo

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles Almelo

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond alweer de vijfde thuiswedstrijd van dit seizoen. In het MAC3PARK stadion wordt om 20.45 uur afgetrapt tegen provinciegenoot Heracles Almelo, één van de verrassingen in de Eredivisie deze jaargang. Kan de ploeg van trainer John van ’t Schip drie belangrijke punten pakken in deze Overijsselse clash?

PEC Zwolle verloor vorige week in De Kuip met 3-0 van Feyenoord. Daarmee kwam een einde aan een serie van vier wedstrijden zonder nederlaag. De Blauwvingers speelden een matige eerste helft in Rotterdam, maar herpakte zich na rust door de bovenliggende partij te zijn en veel kansen bij elkaar te spelen. Door de verliespartij in Rotterdam staan de Zwollenaren na negen wedstrijden met tien punten op de veertiende plaats in de Eredivisie. Overigens werd tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen Excelsior de eerste driepunter van het seizoen in de eigen thuishaven bijgeschreven. Dankzij doelpunten van Mike van Duinen en Thomas Lam werd er met 2-0 gewonnen. Een zege die de Blauwvingers dit weekend graag een vervolg geven.

Tegenstander Heracles Almelo is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg van de nieuwe trainer Frank Wormuth staat op dit moment vierde en maakt indruk met de manier van voetballen. Er wordt veel gescoord door de Almeloërs (alleen PSV en Ajax troffen vaker doel) en dan vooral door Kristoffer Peterson. De Zweedse aanvaller is met acht treffers gedeeld topscorer van de competitie.

Keerzijde van de medaille is het grote aantal tegendoelpunten: 19. Deze worden vooral geïncasseerd in uitwedstrijden, waar het elftal tot op heden nog niet altijd even gelukkig is. Zo werd er met 4-0 verloren bij Vitesse en in Tilburg was Willem II met maar liefst 5-0 te sterk.

De resultaten van de onderlinge ontmoetingen tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo is in balans. Van de zes keer dat dit duel in de Eredivisie werd gespeeld, wonnen beide teams tweemaal. Vorig seizoen wisten de Blauwvingers een paar minuten voor tijd de drie punten binnen te halen; Youness Mokhtar was het goudhaantje die het MAC3PARK stadion liet ontploffen van vreugde.

PEC Zwolle – Heracles Almelo staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door Rogier Honig en Peter Janson. De official van dienst is Laurens Gerrets. Dennis Higler is als VAR betrokken bij de wedstrijd. Ruud Bexkens is zijn assistent.

Het venijn zit bij de laatste edities van PEC Zwolle – Heracles Almelo in de staart. In de laatste vijf edities wisten de Zwollenaren elke wedstrijd en in totaal zes keer in de laatste tien minuten te scoren. Twee keer leverde dat een overwinning op, tweemaal werd er een punt mee gepakt en slechts eenmaal was het doelpunt enkel voor de statistieken.

Het meest doelpuntrijke duel tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo werd gespeeld in het seizoen 2014/2015. De Blauwvingers gingen met een 4-2 overwinning aan de haal door treffers van Saymak, Necid, Nijland en Drost.

Bij de gasten uit Almelo staan twee spelers met een verleden in Zwolle onder contract. Zowel Bart van Hintum als Jesper Drost waren onderdeel van het dreamteam dat in 2014 de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal won. In de huidige selectie van PEC Zwolle zitten geen spelers met een verleden in Almelo. Wel zijn er in de loop der jaren de nodige spelers geweest die de kleuren van beide Overijsselse ploegen hebben verdedigd. Onder anderen Ben Rienstra, Bart Schenkeveld, Alexander Bannink, Rahim Ouédraogo, Richard Roelofsen en Bert Zuurman kwamen voor beide clubs uit.

PEC Zwolle wist dit seizoen eenmaal de overwinning te grijpen in het eigen MAC3PARK stadion, waar Excelsior drie weken geleden aan de zegekar werd gebonden (2-0). Heracles Almelo won dit seizoen één keer buiten de eigen thuishaven. In en tegen Heerenveen werd met 3-5 gezegevierd door de equipe van Frank Wormuth.

Scheidsrechter Edwin van de Graaf floot eenmaal eerder een ontmoeting tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. De Blauwvingers hebben daar geen goede herinneringen aan, want het ging met 3-0 onderuit in het Polman stadion en speelde een groot gedeelte van de tweede helft zelfs met negen man na rode kaarten voor Bart Schenkeveld en Bram van Polen (twee keer geel). Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: