Human Library – wie durft dit gesprek aan?

Human Library – wie durft dit gesprek aan?

Zwolle – Op zaterdag 3 november van 13.00-16.30 uur kun je in Stadkamer met bijzondere mensen in gesprek gaan. Die dag leent Stadkamer niet alleen boeken uit, maar ook mensen met een verhaal. Iedereen kan die middag een van de circa 15 ‘boeken’ lenen voor een kort gesprek, gewoon uit  nieuwsgierigheid of omdat je wilt weten of datgene wat je altijd dacht wel klopt. Een uitdaging, zowel voor de ‘boeken’ als de leners. Dit is de eerste Human Library of mensenbieb die in Zwolle wordt gehouden.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een transgender, een militair  TBS er of autist zitten klaar om jou hun verhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Durf jij het aan om je ‘vooroordeel’ te ontmoeten?

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

De human Library op 3 november is in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes in Zwolle, de deelname is gratis. Ter plekke kan men de ‘boeken’ uitzoeken en lenen.

 

Artikel delen: