Help mee boompjes verwijderen uit de  Schellerwaarden

Help mee boompjes verwijderen uit de Schellerwaarden

Zwolle – In de Scheller- en Oldenelerwaarden in Zwolle-Zuid gaan vrijwilligers zaterdagochtend 3 november aan de slag om spontaan gegroeide boompjes te verwijderen.

Het natuurgebied langs de IJsseloevers ter hoogte van het pontje naar Hattem, is aangelegd in het kader van Ruimte voor de Rivier. In de uiterwaarden van de Zwolse IJsselvallei krijgt de natuur veel ruimte. Maar niet alle ruimte, want anders zouden de rivieroevers dicht groeien met bomen en struiken en dat vindt Rijkswaterstaat ongewenst. Vandaar dat er koeien grazen in de Schellerwaarden.

‘Rijkswaterstaat – eigenaar van de uiterwaarden- huldigt het standpunt dat spontaan groeiende bosjes langs de IJssel een gevaar vormen voor de hoogwaterveiligheid. De koeien van de stadsboer krijgen het niet voor elkaar om alle wilgen kaal te vreten. Daarom gaan we ze een handje helpen’, vertelt Wim Eikelboom van het groene burgerinitiatief A Rocha, die samen met Uw Stadsboer het beheer voert in de Schellerwaarden. De scoutinggroep Renatum 57 is op de natuurwerkochtend van de partij en iedereen die wil meedoen is welkom. Dat mag ook voor een uurtje. We werken van half tien tot ongeveer half een. Voor gereedschap wordt gezorgd. Er is koffie en na afloop soep.
Naast het werk in de natuur is er de mogelijkheid een ottersporenwandeling te maken. Deze natuurwerkochtend in de Schellerwaarden is onderdeel van de landelijke Natuurwerkdag op 3 november. Opgeven kan via zwolle@arocha.org.

Video 1
Video: Geniet van de natuur in de Zwolse IJsselvallei
Artikel delen: