VV Berkum
VV Berkum

Berkum geprikkeld naar Genemuiden

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij streekgenoot SC Genemuiden en weet dat geen enkele club daar cadeautjes krijgt. De bezoekers zijn echter extra gemotiveerd door de teleurstellende nederlaag van afgelopen week én door het zure verlies in blessuretijd dat de Zwollenaren vorig seizoen in de tapijtstad moesten slikken.

“Genemuiden uit is altijd lastig,” weet Berkum-verdediger Jasper Bremmer, die eerder liefst zes seizoenen voor Genemuiden speelde. “Afgelopen zaterdag was het bij ons in de eerste helft niet goed, maar daarna ging het toch beter. Ook in de weken daarvóór zijn we beter in ons spel gekomen, dus daar moeten we aan vasthouden.”

Genemuiden eindigde vorig seizoen als derde in de Hoofdklasse B, één plaats onder Berkum. De altijd ambitieuze ploeg van trainer Jan van Raalte draait deze jaargang echter nog niet naar verwachting, en daarin kunnen ze Berkum een hand geven. Beide clubs wisten van hun laatste drie duels er maar één te winnen.
Twee weken geleden leverde Genemuiden een knappe prestatie door Sparta Nijkerk met 3-0 te kloppen, maar vorige week had de ploeg een ‘off-day’ tegen DUNO dat met 2-0 te sterk was. Genemuiden ontsnapte daar al snel toen een bal van de eigen doellijn moest worden gehaald, maar kort na rust viel de 1-0 en daarna kwamen de bezoekers er nauwelijks nog aan te pas. Zo’n 10 minuten vóór tijd viel de wedstrijd in het slot toen DUNO voor de tweede keer toesloeg. Zorgelijk was dat Genemuiden na rust voor geen enkele dreiging meer kon zorgen. “We hebben in de tweede helft geen kans gecreëerd,” verzuchtte trainer Van Raalte tegen dagblad De Stentor.

Bij Berkum ontvouwde zich de laatste weken een vergelijkbaar scenario. Na een knappe 2-1 winst tegen DUNO volgde afgelopen zaterdag een wat frustrerende 0-1 nederlaag tegen ACV. Berkum kwam in dat duel al binnen 10 minuten op achterstand, toen de Zwolse verdediging onvoldoende ingreep, en slaagde er ook na rust niet in om dat nog om te buigen. ACV zakte in de tweede helft steeds verder in maar de ijzersterke defensie van de Assenaren gaf helemaal niets weg en bij de keren dat Berkum échte kansen kon creëren stond fabuleus keeperswerk van de ACV-doelman Zwols succes in de weg.
Berkum bleef daardoor op de negende plaats in de Hoofdklasse B steken, één plek onder Genemuiden dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De Zwollenaren zullen zaterdag extra gemotiveerd zijn door de onverdiende nederlaag die ze vorig seizoen in Genemuiden leden. In blessuretijd werd het toen 3-2 door een onterecht gegeven penalty voor de thuisclub. De ‘bijbehorende’ rode kaart werd later door de KNVB geschrapt maar de voor Berkum frustrerende uitslag bleef, uiteraard, in de boeken. “Tijd voor sportieve revanche dus, we hebben daar wat recht te zetten!,” kondigt Jasper Bremmer aan.
De wedstrijd SC Genemuiden-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Shona Shukrula uit Alkmaar, die op Sportpark De Wetering aan de Sportlaan in Genemuiden om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: