Zwolle roept illegaal dumpen afval een halt toe

Regelmatig wordt geconstateerd dat inwoners van omliggende plaatsen afval dumpen op verschillende plekken in de gemeente Zwolle. Dit is illegaal en wordt streng gecontroleerd. Overtreders riskeren een fikse boete als zij hun afval achterlaten in de gemeente Zwolle.

In de afgelopen maanden zijn er al verscheidende procesverbalen opgemaakt. Het ging hierbij om overtreders uit Hattem, Hasselt, Kampen en Genemuiden. In deze plaatsen moeten inwoners betalen per hoeveelheid aangeboden afval (DIFTAR-systeem). Aangenomen wordt dat overtreders de eigen afvalkosten proberen te verminderen. Het afval wordt vooral in en rondom verzamelcontainers bij flatgebouwen aangetroffen. Het gaat hierbij voornamelijk over vuilniszakken met huisvuil, maar ook bouwafval en huisraad wordt gedumpt.

De gedumpte vuilniszakken en ander afval vormen niet alleen een bron van ergernis. Wanneer de dader niet bekend is, draaien de Zwollenaren ook op voor de kosten voor het verwerken van het extra afval.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Laat die andere gemeenten gewoon het op dezelfde manier regelen als Zwolle en je bent van het probleem af (en de naburige gemeenten zoals Zwolle dus ook)


  ⚠️ Meld

 2. afval
  @wfvn denk eerder dat zwolle zich gaat aanpassen aan de buurt gemeenten kijk maar naar de afvalcontainers deze verdwijnen steets meer uit het straat beeld en gaat over op ondergrondse
  nu nog ”gratis” straks met pasje wordt het per keer betalen


  ⚠️ Meld

 3. Die ondergrondse dingen vervangen veelal de bovengrondse grote containers maar niet de bekende grijze en groene containers dus daar zit het probleem volgens mij niet.

  Als ze die ondergrondse containers gratis houden en ook het ophalen van het grof vuil (nja, gratis…. zal vast betaald worden bij de gemeentelijke heffingen maar daar hoor je mij niet over klagen). Doen ze dat ook in de andere gemeentes, dan denk ik dat die afvaldumpingen grotendeels verleden tijd zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Ze moeten alles maken zoals bij de flats, je dumpt al het afval in de containers en alle andere zooi zet je ernaast en een dag later is het weg, ideaal…

  Al het ijzer nemen de ijzerboeren mee, meubels e.d. nemen andere bewoners weer mee en elke dag rijdt er een wagen van de rova langs met een grote grijper achterop die alles mee neemt wat er dan nog buiten de bakken ligt. Werkt perfect.

  Ik moet er niet aan denken om aan de groene/grijze bakken dicipline, waar je bak maar een paar uur op de weg mag staan, mee te moeten doen.

  En aan betaalde afval containers moeten ze bij flats niet beginnen, dan wordt er nog veel meer buiten de bakken gegooid.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.