Storm in Zwolle treft Stadshagen

De schade door de storm die afgelopen nacht in korte tijd over Overijssel is getrokken heeft met name in Zwolle, in de wijk Stadshagen, voor schade gezorgd. In heel Overijssel viel de schade mee.

Aan de Tiendschuurstraat waaide het dak van een huis. De bewoners waren thuis, maar er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Aan de Houtwalstraat begaf een deel van een gevel van een woning het en is op twee auto’s terechtgekomen. Verder zijn veel bomen omgewaaid. Ook in de rest van de provincie zijn veel bomen omgewaaid en op de weg terecht gekomen. Volgens de bewoners van de Boswalstraat was er vannacht rond 04:00 sprake van een tien minuten durende zwaar onweer wat gepaard ging met zeer harde windrukken en hagel.

Bron RTV Oost.nl / Weblog ZwolleArtikel delen:
Reacties 62
 1. Het ging hier in Westenholte ook flink tekeer. Een boom hierachter heeft het loodje gelegd en rond half vier zat ik vanwege het onweer ook wel rechtop in mijn nest.

  Aparte titel trouwens ‘Stormschade lijkt mee te vallen’. Het zal wel zijn omdat het titeltje over heel Overijssel gaat, maar als in de nieuwbouw je dak van je huis waait….. 😮

  ============

  Mee eens. Daarom het bericht ook aangepast.


  ⚠️ Meld

 2. Tis maar net wat je meevallen noemt… Ik zat rond 3:30 ook rechtop in bed vanwege de enorme hagel, wind en onweer 😉

  Bovendien dat er delen van gevels afwaaien met een storm “die wel meevalt” vind ik helemaal niet meevallen! Zeker niet voor een nieuwbouwwijk!


  ⚠️ Meld

 3. Die schade aan de nieuwbouw in Stadshagen zegt meer over de kwaliteit van die woningen dan over de kracht van de wind. Tijdens de bouw kun je al zien dat bij een windkracht 8/9 al forse schade zal ontstaan. Trouwens hoe is het met ons AMRO-torentje gegaan? Ik heb meer vertrouwen in de constructie van het nieuwe Achmea gebouw. Logischer zou zijn schade aan oude gebouwen dan aan splinternieuwe en dus sterkere …. toch of …………………


  ⚠️ Meld

 4. Tiendschuurstraat
  nee, het is een woning met plat dak en een relatief groot overstek aan de kant van de frankhuizerallee. In de rest van de Tiendschuurstraat zijn ook erg veel pannen van daken gewaaid. Geld eigenlijk wel voor hele wijk De Hoven. Leuk hoor, ie keramische pannetjes. Vorig jaar was het ook al feest!


  ⚠️ Meld

 5. storm
  Zonnecollectoren liggen kapot in de tuin 🙁 Een grote boom ligt in de voortuin.
  Dat is de schade die wij tot nog toe hebben.
  Van die boom maak ik wel weer brandhout voor de openhaard maar zonde van die collectoren.
  Hoe zou het op de markt zijn inZwolle?Zouden de ambulantehandelaren werkelijk er vandaag staan?Wie weet dat?  ⚠️ Meld

 6. Op de radio heeft men het alleen over storm aan de kust en in het noorden; volgens mij zijn ze niet hier in Stadshagen wezen kijken. Echt heftig! Zaten om half vier ook recht overeind door een klap ergens, maar hebben zelf geen schade, behalve dat de tuin een warboel is.


  ⚠️ Meld

 7. ja ik heb het adres wel maar ik dacht misschien wist jij het en wist of hun schade hadden maar mars heeft tom al gebeld we gaan zo ffkijken mocht het wel ernstig zijn hebben we het tel nr van peet dr ouders


  ⚠️ Meld

 8. Ja, same here, mijn vriendin en ik zaten ook allebei rechtop in bed. Even de stekkers van de computer uit het stopcontact geplukt en weer in bedje gaan liggen genieten.
  Wel erg vervelend voor mensen die hier schade van hebben geleden. Die storm was ook binnen een kwartier weer overgewaaid. (Tenminste, dat idee had ik)


  ⚠️ Meld

 9. Ik zou maar uitkijken met het gebruik van het woordje storm. Laat die terminologie over aan de deskundigen. Reden? Vrij simpel. Een jaar of wat geleden was er volgens het KNMI een zeer krachtige wind. Bij ons is toen het dak van het huis gewaaid. Dit had niet mogen gebeuren dus zijn we naar de maker van het huis gestapt om de boel te laten repareren.
  ?én keer (als leek) het woord ‘storm’ laten vallen en ze vertikken het om het onder garantie te laten vallen.


  ⚠️ Meld

 10. ‘Storm’ wil toch nog wel eens lastige dingen veroorzaken buiten de schade om.
  Maar inderdaad wilde de verzekering (Univé) wel uitkeren maar de constructie van het dak was niet goed waardoor er wind onder het zeil op het dak kon komen welke vervolgens is gaan ‘vliegen’. Het keuringsrapport dat we van het dak hadden bleek een rapport te zijn van een andere woning met ander soort dak. Kortom: prutswerk alom. En dan WIL ik niet eens dat mijn verzekering gaat uitkeren, mijn verzekering hoeft niet te betalen voor de rotzooi die zij hebben veroorzaakt en dan al helemaal niet als ze zich gaan verschuilen achter het woordje ‘storm’.


  ⚠️ Meld

 11. Het viel allemaal nog binnen de garantieperiode met een windkracht die jaarlijks zeker één keer voorkomt (en als ik de puinhoop nu zie in Stadshagen lijkt deze windvlaag een stuk harder te zijn geweest) maar onder garantie wilden ze het dus niet laten vallen.
  Uiteindelijk hebben ze zelf wel voor de kosten opgedraaid. Maar ze wilden de bewoners zelfs laten opdraaien voor de noodreparatie die was uitgevoerd om het dak provisorisch waterdicht te krijgen totdat de definitieve oplossing zou komen. Ze mochten al blij zijn dat de bewoners melding hebben gedaan van de schade om gevolgschade te voorkomen.


  ⚠️ Meld

 12. Logischer zou zijn schade aan oude gebouwen dan aan splinternieuwe en dus sterkere ….

  Dat is helaas een jammerlijke maar pertinente misvatting.
  Er wordt tegenwoordig niet meer gebouwd met een lange levens/gebruiksduur als uitgangspunt.
  In Zuid bijv. wordt een wijk afgebroken waar de woningen 25 à 30 jaar oud zijn…. :'(

  Vergelijk dat eens met o.a. de binnenstad waar eeuwen oude panden staan die met normaal onderhoud blijvend zijn.
  Het is o.a. afhankelijk van de samenstelling van het cement dat tegenwoordig van veel mindere kwaliteit is.

  Maar je zult er maar wonen in Stadshagen en je voor hoge schadeposten gesteld zien of gewond of gedood worden door rondvliegende bakstenen… >:(
  En dat alles voor de portemonnee van…..?


  ⚠️ Meld

 13. Hier in Holtenbroek alleen onweer gezien, niet gehoord ; wind stond de andere kant op.
  Sommige straten lag alle tuinmeubilair gezaaid op straat, inclusief best zware bank.
  Bij de scheepswerf bij de brug aan de Zwartewaterallee is weer een flink stuk dak af gewaaid. Vorig jaar januari hadden ze daar ook al enorme schade…


  ⚠️ Meld

 14. @Natascha,Als Tom en Petra niet verhuist zijn kan ik je zeggen dat hun hier niet wonen,ze wonen in het oudere gedeelte.


  ⚠️ Meld

 15. storm
  Ik heb ook foto’s gemaakt, wel 30-40 huizen zijn flink beschadigd, diverse auto’s hadden deuken, 2 auto’s zijn totaal vernield door de gevel die je op foto 2 van Pedro ziet staan.
  Je ziet daar een hele (lange) straat van voor tot achter bij minimaal de helft van de huizen beschadigd.
  Dit was niet een normale harde windvlaag , meer een wervelstorm.


  ⚠️ Meld

 16. @ Rudeboy
  Tom en petra zijn volgens mij wel verhuisd en wonen volgens mij daar waar de rondweg eerst lag. Zo’n beetje. tenminste dat dacht ik.


  ⚠️ Meld

 17. Bij de nieuwbouw van FC Zwolle zijn de steigers omgewaaid die de doorgang naar het terrein aanduiden. De boog achter de poortjes miste op een haar na het supportershome. Voor de rest veel isolatiemateriaal en dakleer op de parkeerplaats.


  ⚠️ Meld

 18. @ Rudeboy

  zij wonen nu iets meer dan een jaar aan de tiendschuurstraat, we zijn vanmiddag ff gaan kijken maar bij hun was gelukkig niets de schade was verderop in de straat.


  ⚠️ Meld

 19. Mooie foto op RTL4, Freddie… Jammer dat het niet van iets leuks was, maar het gaf wel goed weer wat er vannacht in Stadshagen aan de hand was.


  ⚠️ Meld

 20. Kijk en dat is nu zo mooi aan oude wijken zoals assendorp. Ook veel wind e.d ,maar nauwelijks schade. Vind het jammer voor de mensen, maar die nieuwbouwhuizen kunnen vaak nergens tegen


  ⚠️ Meld

 21. Zwaar noodweer
  Vannacht was het inderdaad flink noodweer. In tegenstelling tot Zwolle was het in Wezep (10 km verder op) wel flink raak qua extreem noodweer.

  Rond de klok van half 4 brak de hel los waarbij er elke seconde ontladingen te zien waren. Bovendien waren er zware windstoten. Het zicht was slecht te noemen door de enorme hoeveelheden regen en hagel.

  Het was in ieder geval een nacht om niet snel te vergeten 😀 heftig!  ⚠️ Meld

 22. Op de assendorperstraat zag ik wel enkele mannetjes dakpannen verwisselen…….. Niet zoveel als op de foto, maar toch…  ⚠️ Meld

 23. Verschil tussen Stadshagen en Assendorp is wel dat Assendorp in het midden van Zwolle ligt terwijl Stadshagen aan de rand ligt. In de stad heb je dat een heleboel wind al ‘afgeremd’ is door alle huizen die het gepasseerd is.


  ⚠️ Meld

 24. Studenten van de Studentenboot, die in het Zwartewater ligt bij Stadshagen, zijn boos. De kwaliteit van de boot laat te wensen over, vinden ze. De loopbruggen waren vannacht rond 03.00 uur door de storm in het water gekomen. Daardoor moesten de studenten door de brandweer van de boot worden gehaald.


  ⚠️ Meld

 25. nou, woon in assendorp en was in diepe slaap, maar werd wakker door enorme (en het waaide de hele nacht al wel) rukwinden, zo hard dat ik er wakker van schrok.
  direct daarbij kwam dat onweer, het flitsen hield niet op. maar tot mijn grootste verbazing hier geen zichtbare schade. denk dat het een windhoosachtig iets was, het was ook zo weer voorbij, maar dahct wel in die korte tijd dat mijn raam eruit ging!


  ⚠️ Meld

 26. Het was een windhoos volgens De Stentor. Gezien de schade zou ik het schatten op een F1 Tornado (lichtste op de schaal van Fujita)


  ⚠️ Meld

 27. “Studenten van de Studentenboot, die in het Zwartewater ligt bij Stadshagen, zijn boos.”
  Op wie dan? Op de wind? En anders gewoon zelf beter opletten, h?? Sjongejonge, zo kun je alle eigen verantwoordelijkheid wel ontlopen.


  ⚠️ Meld

 28. Maar ach Jaap, dat is hetzelfde als de bijdrage van Ilse…

  hallo hey wat erg dat kan toch niet meer ik hoop dat het heel snel stopt
  gr ilse

  Ja, ik hoop ook dat het heel snel stopt! Foei wind! Liggen! Het is ’s nachts gebeurd in korte tijd. Volgens mij was het al lang opgehouden gisteren overdag


  ⚠️ Meld

 29. Herstelwerk na storm vanaf maandag
  Bouwbedrijf Dura Vermeer start mórgen met het herstellen van huizen in de Zwolse wijk Stadshagen.

  De huizen in woonbuurt De Hoven hebben flink te lijden gehad van de storm die in de nacht van vrijdag op zaterdag over Overijssel raasde. Het bouwbedrijf heeft gisteren de schade in de wijk opgenomen. Hoewel van veel huizen dakpannen zijn gewaaid is de kans op lekkage klein zegt een woordvoerder van Dura Vermeer. Daarom wordt morgenvroeg pas gestart met de herstelwerkzaamheden.

  Bron: RTV Oost.nl


  ⚠️ Meld

 30. @ Pieter:

  geschreven door pieter, op 2 maart 2008 om 10:36

  Je zou haast zeggen na deze beelden bezint eer je aan een woning in stadshagen begint

  Lees mijn serieuse reactie van 00.26 uur. Wel mooi dat generaliseren. Hoeveel huizen staan er in het mooie S.hagen? Hoeveel hebben er schade?

  Idd. zelfs bij deze onderwerpen wordt weer gegeneraliseerd: jammer 😉


  ⚠️ Meld

 31. dit was niet zomaar een stormpje anders had de hele wijk last gehad, mijn tuinmeubels staan gewoon nog overeind 🙂

  Ik heb terplekke foto’s gemaakt en duidelijk was te zien dat vanaf de bomen in het open veld vlak achter de straten zoals de houtwalstraat een duidelijk spoor van vernieling te zien was wat door liep naar de straten erachter.
  Ik denk ook zeer sterk aan een plaatselijke windhoos want iets verderop was er niks aan de hand.


  ⚠️ Meld

 32. Stormschade Maagjesbolwerk.
  Zondagmiddag liepen we bij het Maagjesbolwerk. De glazen platen bovenaan het gebouw, aan de waterzijde , waren een aantal weggewaaid. Niks niet afgezet dus je kon met eigen risico er gewoon onderdoor lopen.

  Ben benieuwd of er binnenkort maatregelen worden genomen.


  ⚠️ Meld

 33. Exclusieve Windhoos: had hier al een link van NieuwNieuws op gezet: 2/3 om 0.27 uur. Houtwalstraat. Luister ik vanmorgen naar radio 2. Wat ik eigenlijk wel vaker wil, omdat DE MEESTER Frits Spits nog STEEDS tussen 12 en 2 zit.

  Nu luisterde ik omdat ik Sander de Heer wel eens wilde horen: leuk! Met na het nieuws rust- & uitblaasmoment met een foute Hollandse plaat….leuk voor hard in de auto…….George Baker; nou die ging dus hard hahahahaha. Maar ook……een live reportage uit Stadshagen-city!!
  Door die Windhoos in de Houtwalstraat was slechts 1 huis behoorlijk gedupeerd. De bewoner (of 1 van de bewoners?) ….. van de Streek was nog van streek. Maar hoe het ook zei. Ik zal er wel vlakbij wonen, maar bij ons (om pad en tuin) is nixxx te zien. Volgens mij zag ik wel foto’s van in Pad & Tuin bij Ron & Gerda? 😮


  ⚠️ Meld

 34. CONTAINER WOONBOOT
  DE HOUTENSPUDPALEN WAREN NIET DIEP GENOEG GEHEID .DE METALEN GELEIDER VAN DE SPUDPALEN WAREN ZWAK EN NIET SCHARNIEREND ALLES WAS MET ENKELE BOUTEN AAN DE BETONNENBAK ALLEEN AAN DE BOVENKANT BEVESTIGD DIT IS ABSOLUUT ONVOLDOENDE OM BIJ STORM DIE ,UIT DE HAND KAN LOPEN HET PONTON VOOR DE WAL TE HOUDEN , DAARBIJ HADDEN ER STERKE LANDVASTEN VAN BUITENKANT PONTON NAAR DE WAL BEVESTIGD DIENEN TE WORDEN ZODAT ER NIET DE VOLLEDIGE DRUK VAN DE STORMWINDEN OP DE SPUDPALEN EN HUN ZWAKKE GELEIDERS ZOU ZIJN GEKOMEN . HET BEZWAAR IS DUS DAT BIJ DE AFMERING VAN HET GEHEEL GEEN KENNIS VAN ZAKEN WAS OVER WAT DE KRACHTEN VAN WIND OP DRIJVENDE HOGE OBJECTEN ZIJN.MAAR IK DENK DAT ER LEERING IS GETROKKEN VAN DEZE STORM. EEN OUD KAPITEIN.


  ⚠️ Meld

 35. Mijn collega’s buiten Zwolle vonden dat de sloep mooie kleurtjes heeft. Ik: en hij is nog functioneel ook. Tja, sommige dingen slaan soms los; later lach je erom 😉

  @Rudeboy: Gerrit zat 1e-rang mee te kijken natuurlijk 😮 8) 😛


  ⚠️ Meld

Reageer