VV Berkum
VV Berkum

Berkum bekert donderdag tegen Teuge

Zwolle – Berkum speelt donderdagavond in de eerste ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost op eigen terrein tegen Sportclub Teuge, een tegenstander die voor vrijwel iedereen bij de Zwolse hoofdklasser een grote onbekende is.

Teuge komt uit in de 3e Klasse B van het zaterdagvoetbal, waar de ploeg van trainer André Wassink goed aan de competitie begon door de eerste drie wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Daarna kwam de klad er wat in, want in de volgende vier duels ging Teuge drie keer als verliezer van het veld.

Ook afgelopen zaterdag ging het mis, want toen werd er bij middenmoter Hoevelaken met 2-0 verloren. Teuge haalde de rust met 0-0, maar kort na de hervatting was het binnen enkele minuten twee keer raak. Desondanks staat de Gelderse ploeg nog steeds op een vierde plaats in 3B, met een achterstand van zeven punten op de twee koplopers, dus is er nog steeds van alles mogelijk voor Teuge.
Berkum pakte na de nederlaag tegen ‘topper’ ACV afgelopen zaterdag een punt bij streekgenoot SC Genemuiden en had daar na afloop wat gemengde gevoelens over. De Zwollenaren kwamen drie keer op voorsprong door doelpunten van Jasper van der Stouw (2x) en Björn Bakker, maar gaven dat telkens weer uit handen. Bovendien miste de ploeg van trainer Raymond Schuurman een uitgelezen kans door een penalty te missen. Desondanks kan Berkum veel motivatie putten uit het vaak fraaie aanvallende spel en de getoonde inzet, waarmee veel kansen werden gecreëerd. Als die goede lijn kan worden doorgetrokken kan het team nog veel punten gaan pakken.

Berkum kan zich tegen derdeklasser Teuge echter niet op voorhand rijk rekenen, want de Zwollenaren weten al te goed hoe het hen twee jaar geleden verging in de strijd om de Districtsbeker. Toen ging Berkum, dat destijds nog in de 1e Klasse speelde, nota bene op eigen terrein met 1-2 onderuit tegen derdeklasser VSCO, waardoor de Zwollenaren er al in de eerste ronde van de knock-outfase uitvlogen. Een dergelijke misser kan de ploeg zich niet opnieuw veroorloven!
De bekerwedstrijd Berkum-Teuge wordt donderdag geleid door scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart, die op Sportpark De Vegtlust om 20.15 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: