Stichting Halve Marathon Zwolle gaat voor groei

Stichting Halve Marathon Zwolle gaat voor groei

Zwolle – Stichting Halve Marathon Zwolle, organisator van de jaarlijkse Scania Zwolse Halve Marathon, wil het evenement laten groeien en zet daar voor 2019 vol op in. De achttiende editie van het hardloopfestijn werd op 9 juni 2018 georganiseerd voor zo’n 8.500 hardlopers. In 2019 wil de organisatie plek bieden aan maar liefst 10.000 deelnemers.

De Scania Zwolse Halve Marathon heeft in de afgelopen jaren een beeldbepalende status verworven in de stad, de regio en ver daar buiten. De binnenstadbeleving en de culturele randprogrammering maken het evenement tot een uniek en populair hardloopfestival in Nederland. Die populariteit zorgt ervoor dat de maximale capaciteit in de afgelopen jaren is bereikt, zowel qua deelnemers als qua binnenstadbezoekers. Met de steun van de vele deelnemers, betrokken sponsoren en de gemeente Zwolle heeft de stichting besloten die capaciteit te verruimen. Voor de negentiende editie in 2019 biedt het evenement plek aan maar liefst 10.000 hardlopers.

Door diverse maatregelen, zoals een parcourswijziging voor de Wavin 4 Engelse Mijlen en een wijziging in de starttijden, is het mogelijk deze groei veilig en verantwoord te organiseren. De negentiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon wordt op zaterdag 15 juni 2019 gehouden. Ook in 2019 zal het evenement weer een feest zijn om te lopen en om naar te kijken. De inschrijving start op zondag 24 februari 2019 om 12.00 uur op www.halvemarathonzwolle.nl, voor zowel de Scania Zwolse Halve Marathon als de Wavin 4 Engelse Mijlen.

Artikel delen: