Opening van speelkasteel “Werkeren”

Opening van speelkasteel “Werkeren”

Zwolle – Op zondag 18 november wordt speelkasteel “Werkeren” officieel geopend! Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van wijkbewoners uit Stadshagen, om een avontuurlijk speeltoestel voor de jeugd van 5-12 jaar te realiseren, in vervulling. Een speeltoestel met kasteel thema, op een historische plek in de wijk. De stichting wil de nodige aandacht geven aan de oplevering van dit enorme speelkasteel, daarom is er vanaf 14.30 uur een speciaal programma voor iedereen in de wijk.

Het ontwerp en de technische uitwerking van het speelkasteel “Werkeren” is gedaan door het atelier Robuuste basis uit Kampen. Dit atelier is ontstaan uit een steeds meer voorkomende vraag naar betaalbare speelobjecten/omgevingen voor kinderen. In de afgelopen jaren zijn er verschillende schoolpleinen vernieuwd d.m.v. een design en construct principe, waarbij de opdrachtgever, de ontwerper en de realiserende partij vanaf begin tot het eind nauw samenwerken.

Oprichter van Robuuste basis is Gerrit van de Werfhorst. Hij geeft aan, dat het ontwerpen van speelobjecten een uit de hand gelopen hobby is. Zijn voornaamste drive is om alternatieve betaalbare speelobjecten te ontwerpen. Ons speelkasteel is een sprekend voorbeeld van een alternatief speelobject.

De keuze om samen te werken met Robuuste basis is geen moeilijke geweest. We constateerden dat Robuuste basis over het gewenste netwerk beschikt, oplossingsgericht werkt, betrokkenheid toont, kennis heeft en betrouwbaar is. Gezamenlijk zijn we op weg gegaan om dit avontuur, vol uitdagingen, tot een goed einde te brengen. De stichting kijkt terug op een zeer succesvol project.

We hopen dat de jeugd uit de wijk Stadshagen nog lang zal genieten van dit mooie speelkasteel.

 

 

Artikel delen: