Weversgildeplein wordt mooier en groener

Weversgildeplein wordt mooier en groener

Zwolle – Het Weversgildeplein wordt sfeervoller en groener. Het plein was toe aan een opknapbeurt. ‘We zijn in gesprek gegaan met de betrokkenen en gaan aan de slag om het plein mooier en groener te maken’, aldus wethouder René de Heer. Het definitieve ontwerp wordt nu verder uitgewerkt. Naar verwachting starten de werkzaamheden begin 2019.

Het college van Zwolle heeft ingestemd met de herinrichting van het Weversgildeplein. Het plein wordt aangepakt omdat de bestrating is verzakt en er hoogteverschillen zijn. Hierdoor is het plein minder goed toegankelijk. Niet alleen de bestrating wordt vernieuwd, het nieuwe plein wordt ook groener. Wethouder René de Heer: ‘Mooi dat we een gedeelte van de bestrating kunnen aanleggen met hergebruikte materialen. De bestrating die hier gebruikt gaat worden is vrijgekomen bij werkzaamheden aan de Kleine Aa. De natuursteenelementen liggen nu nog op de gemeentewerf, maar krijgen straks een nieuwe bestemming in de binnenstad’

Aan de zijkant van restaurant ‘t Pestengasthuys komt ruimte voor een tweede terras. Verder worden tegen de gevel van het restaurant aan de Nieuwstraatzijde en op het plein extra planten geplaatst. Daarmee wordt het plein sfeervoller.

Deze opknapbeurt past bij de ontwikkelingen in het Broerenkwartier, waar de gemeenteraad in 2017 mee instemde. Doel hiervan is het om het gebied toekomstbestendig te maken. Een onderdeel hiervan is het verbeteren van de openbare ruimte.

Artikel delen: