Unieke kickbokswedstrijd met oud-wereldkampioen in Zwolle

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op 24 november 2018 staat een uniek event op de agenda van vechstportschool Tabonon in Zwolle. Op deze dag stappen niet alleen 60 leden van de sportschool de ring in voor een partijtje MMA of kickboksen.

Ook oudwereldkampioen kickboksen Martin van Emmen doet mee. In 2017 organiseerde Tabonon voor het eerst een Matsuri: een uniek evenement waarbij leden van de vechtsportschool de kans krijgen om de ervaring van een kickboks- of MMA-wedstrijd op te doen. “Wij zijn de eerste vechtsportschool van Nederland die zo’n evenement organiseren. Niet iedereen heeft ambitie om profes-sionele wedstrijden te vechten. Op deze manier bieden wij leden de kans om een geweldige ervaring op te doen én hun familie en vrienden te laten zien wat de sport en sfeer bij ons inhoudt. Doordat de leden in hun eigen sportschool vechten onder vertrouwde omstandigheden, creëren we een veilige sfeer”, licht Kamran toe. Daarbij worden de partijen maar op slechts 40% van de kracht gevochten, waardoor er geen risico is op een knock-out. Wereldkampioen in de ring De Matsuri in november is alweer de derde editie van het evenement in Zwolle. Echter is dit de eerste keer dat er iemand meedoet die geen lid is van de sportschool zelf, namelijk oud-wereldkampioen kickboksen Martin van Emmen. Kamran licht toe: “Ons motto is ‘sport voor iedereen’. Daarom hebben we ook de Matsuri bedacht: het is een laagdrempelige wedstrijd voor iedereen. Of dat nou is voor mensen die geen ambitie hebben om een professionele partij te vechten of die een carrière hebben gehad, maar toch nog een keer de ring in willen.” Van Emmen vecht deze dag tegen een van de trainers van Tabonon.

Wegens het succes van het evenement, is er een goed doel aan het evenement gekoppeld. Dit jaar werd tijdens de tweede editie in juni al ruim €1200,- werd opgehaald voor Stichting Tegenkracht. “Ook deze editie willen we ons mooie evenement inzetten om geld op te halen voor een goed doel. We hebben nu voor een doel gekozen dat heel dicht bij ons staat, namelijk het Jeugdsportfonds”, vertelt Kamran. Het Jeugdsportfonds Zwolle betaalt de contributie voor jongeren van 6 t/m 18 jaar waarvan het gezin niet genoeg geld heeft om een sportlidmaatschap te betalen. “Door de Matsuri aan dit goede doel te koppelen, maken we sport ook écht voor iedereen. We hopen dat door onze bijdrage nog meer kids van sport kunnen genieten, terwijl wij ook onze leden een prachtige ervaring bieden.”

De partijen op 24 november worden gejureerd door een professionele jury. Ook de scheidsrechter is een bekende in de kickbokswereld: niemand minder dan voormalig wereld- en Nederlands kickbokskampioen Jan Lomulder zal de leden veilig door hun wedstrijden leiden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)