Stefanie Kievit opent vernieuwde Panoramazaal in Stadhuis - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

Stefanie Kievit opent vernieuwde Panoramazaal in Stadhuis

Zwolle – Woensdagmorgen kwamen dertig kinderen van groep 8 van basisschool het Carillon fietsend vanuit Holtenbroek naar het Stadhuis. Ze mochten een ontbijtje nuttigen met wethouder Michiel van Willigen omdat het de week van het Nationaal Schoolontbijt is.

Het ontbijt stond al klaar in de Panoramazaal op de vierde verdieping van het stadhuis. De wethouder heette iedereen van harte welkom en vertelde dat zij de eersten waren die gebruik maakten van de vernieuwde Panoramazaal met een fantastisch uitzicht op de binnenstad. “Eén van de tofste plekken in de stad met mooi uitzicht op de Peperbus, Fundatie en Sassenpoort.”

Voorheen was dit het bedrijfsrestaurant van de gemeenteambtenaren. Omdat de schoolklas de eerste bezoekers van deze vernieuwde zaal waren, vroeg Stefanie Kievit of zij het lint mocht doorknippen om de zaal officieel in gebruik te nemen. Wethouder Michiel van Willigen was even verrast, maar vond dat direct een goed idee.

Na afloop van het ontbijt was er een oranje lint en een schaar geregeld. Twee kinderen mochten het lint aan beide kanten vasthouden bij de toegangsdeur van de zaal en Stefanie Kievit kreeg een schaar om het lint door te knippen. Alle kinderen gingen er omheen staan toen elfjarige Stefanie met een glunderend gezicht de openingshandeling verrichte. Ze kreeg een groot applaus. Ter afsluiting van het ontbijt overhandigde de wethouder ook nog een cheque van euro 126,–  aan de school, die ten goede komt aan de Stichting Kinderpostzegels, voor dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt.

Artikel delen: